EFIKASNA SEDNICA VEĆA

Lokalna vlada bila je uobičajeno efikasna u radu na jučerašnjoj sednici i za kratko vreme donela desetak odluka, mahom “tehničkih”.

Pred Opštinskim većem našlo se na ovoj sednici i Uputstvo za pripremu rebalansa opštinskog budžeta. Rebalans budžeta opštine Lajkovac očekuje se na prvom narednom zasedanju lokalnog parlamenta, sredinom idućeg meseca. Rebalansom budžeta, kojim će biti “prepakovana” sredstva iz “Fonda rente i Ekologije” biće otvorene mogučnosti da se relizuju ranije planirani ili započeti najvažniji projekti i da Lajkovac u prvim letnjim mesecima postane pravo gradilište.

Usvojena su Rešenja o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog konkursa za finansiranje projekata u oblasti kulture iz budžeta opštine Lajkovac, kao i Komisije za raspodelu sredstava i sufinansiranje projekata u oblsti javnog informisanja.

Odlukom veća, dopunjen je Lokalni akcioni plan za mlade i obezbeđena sredstva u iznosu od 26 000 dinara, pa će i lajkovački maturanti, zajedno sa maturantima 50 gradova i opština, učestvovati na spektakularnom Maturskom plesu u Beogradu, koji će biti organizovan na lokaciji na kojoj se gradi “Beograd na vodi”.

Veće je razmatralo i jdan paket odluka, po prispelim zahtevima građana, vezan za naknadu nematerijalne štete od strane pasa lutalica.

Odobren je godišnji program SRU “Corpore Sano”, za projekat ” Uzdravom telu zdrav duh” i iznos od 100 000 dinara za njegovu realizaciju.

Na uobičajenoj konferenciji za novinare, održanoj nakon sednice veća, Andrija Živković predsednik opštine Lajkovac najavio je tokom predstojećeg leta brojne radove na uređenju i izgradnji komunalne infrastrukture, koji će bitno doprineti lepšem izgledu lajkovačke opštine i kvalitetu života njenih građana. Predsednik Živković je ovom prilikom govorio o značajnim pomacima u rešavanju problema vodosnabdevanja, završetku izgradnje bazena, uređenju platoa Gradske kuće, izgradnje Zelene pijace i izgradnji parka na mestu sadašnje pijace, popločavanju šetališne zone…

Apsolutna novina je najavljena rekonstrukcija dve škole na području lajkovačke opštine: osnovne u Bajevcu i srednje škole u Lajkovcu. Preko Kancelarije za javna ulaganja, u rekonstrukciju ove dve škole biće uloženo oko 3,5 miliona eura, najavio je ekskluzivno Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.

Related posts