UREĐENJE PLATOA ISPRED GRADSKE KUĆE I CENTRA LAJKOVCA

Intenzivirani su radovi na uređenju platoa ispred zgrade Opštine Lajkovac, što će dati potpuno novi izgled centru varoši. Plato će biti popločan, imaće tri fontane, zelenilo i prateći mobilijar. U istom kontekstu biće urađen park na prostoru sadašnje Zelene pijace, kada ona bude premeštena na novu lokaciju. Javna nabavka će biti raspisana sledeće nedelje i očekuje se da radovi počnu krajem aprila ili posle uskršnjih praznika.

“U prvim letnjim mesecima Lajkovčani će moći da uživaju u novom izgledu centralnog gradskog jezgra. Na taj način zaokružujemo celinu koju smo započeli uređenjem šetališta u glavnoj ulici pre dve godine. Posle uređenja platoa i izgradnje parka uslediće uređenje pešačke zone, zamena dotrajalih klupa i drugih elemenata mobilijara. Zamenili smo dotrajale ploče na potezu od Opštine do Biblioteke, nakon završetka partera ispred Gradske kuće uradićemo to i u preostalom delu ulice. Nadamo se da Lajkovac postepeno dobija obrise lepog gradića,” izjavio je medijima Andrija Živković, predsednik Opštine.

Vrednost parternog uređenja platoa kod glavnog ulaza je 15 miliona dinara. Radove izvodi konzorcijum čiji je nosilac „Hidrosim“, koji izvodi zemljane radove, popločavanje granitom radiće „Matijašević“ iz Lazarevca, ozelenjavanje „Iva Agrar“ iz Lajkovca, a opremanje fontana „Oaza“ iz Lazarevca. Tu će se nalaziti kaskadna fontana i dve fontane u obliku slova L. Vrednost javne nabavke za budući park biće oko šest miliona dinara. Osim zelenila i klupa, sadržaće javnu česmu i igralište za decu.

Related posts