POVREĐEN PEŠAK

Devetnaestogodišnji V.P. iz Ratkovca, zadobio je najverovatnije lakše telesne povrede u udesu koji se danas dogodio na pešačkom prelazu u centru Lajkovca, kod Autobuske stanice.

Na njega je naleteo vozač putničkog vozila R.K. iz Lazarevca star 32 godine, koji se kretao iz pravca Valjeva. Vozač kaže da je primetio pešaka, ali je stekao utisak da neće zakoračiti da pređe ulicu. Dodaje i da nije brzo vozio.

To se ipak dogodilo, a pešak je nakon udara ostao da leži na ulici.Povređeni pešak je ležao nepomično na ulici, a vozač koji nije mogao doći sebi od šoka, ostao je nepomičan u autu. Potom je izašao i kleknuo pored povređenog dečka, a u tom je stigla i policija i ekipa lajkovačkog Doma zdravlja.

Povređeni pešak je hitno sanitetom prebačen u bolnicu u Valjevo, a prvi pregledi su pokazali da nije životno ugrožen i da nema težih povreda.

U momentu saobraćajne nezgode, otac mladića nalazio se bukvalno preko puta mesta nezgode, naspram sina koji je prešao puta puta da kupi pljeskavicu na kiosku brze hrane na Autobuskoj stanici. Zajedno sa povređenim mladićom, sanitetom za Valjevo otišao je i otac.

Uviđaj je obavila lajkovačka policija, a za vreme obavljanja uviđaja saobraćaj na ovoj deonici bio je delimično u prekidu.

Zbog velikog broja poruka i raspitivanja posetilaca portala LAJKOVAC NA DLANU za stanje povređenog maladića, dodajemo: kako saznajemo, povređeni mladić je nakon ukazane pomoći i izvršenih svih neophodnih lekarskih pregleda u valjevskom Zdravstvenom centru, u večernjim satima pušten na kućno lečenje. Ima jake bolove, posebno u predelu karličnog dela i otežan hod. Saznajemo i da je u momentu udarca već dva koraka bio na pešačkom prelazu. Ono što ga u ovom momentu najviše brine, jeste činjenica da ga od 1. aprila u Nemačkoj čeka radno mesto, a u ovom momentu niko ne može biti siguran da li će to biti izvodljivo. Procene su da će mu biti neophodno oko mesec dana za potpuni oporavak, pod uslovom da se ništa ne iskomplikuje.

Porodica povređenog mladića kaže i da neće teretiti vozača, niti ih to , posebno što se vozač danas posebno korektno poneo i nekoliko puta zvao.

Related posts