NAJAVA PROGRAMSKIH AKTIVNOSTI TURISTIČKE ORGANIZACIJE OPŠTINE LAJKOVAC

U organizaciji Turističke organizacije opštine Lajkova, u narednom periodu očekuje se niz programskih aktivnosti.

Najpre, poslednjeg vikenda marta, planirano je pojavljivanje sa štandom Turističke organizacije na tradicionalnoj izložbi pčelara u Lajkovcu.

Potom sledi podrška u umetničkom programu Ekološkom društvu “Kastrum Brodare” u organizaciji “Tucijade”, na Vrače brdu, na drugi Vaskrs.

Tradicionalnni majski Susreti održaće se od 30 aprila do 3. maja, još par dana pre manifestacije biće književno veče Viće iz Sen Galena, koje će biti najava bogatom kulturno umetničkom programu, koji će započeti 30, aprila od 17. časova kod Jolića vodenice, izložbom u svetu poznatog slikara naivca Slobodana Topalovića, umetničkom radionicom u kojoj će pored naših učestvovati i akademski slikari iz Moskve, što će podržati i lajkovačka kancelarija za mlade. Očekuje se i bogat muzički program. Prvi i drugi maj biće posvećen slikarima iz inostranstva, koji će tragati za motivima Lajkovca, dok će 3. maja biti, održan Festival violine “Zlatno gudalo”, koreografija “Hajdučki Sastanak”, multimedijalni program, sa slikarima, aforističarima, pesnicima i naravno muzičkim programom. Ako vremenske prilike dozvole i ovaj program biće održan na obali reke Kolubare a o detaljima, učesnicima programa, eventualnim promenama, obaveštavaćemo naknadno.

Turistička organizacija opštine Lajkovac, programske aktivnosti započela je u ovoj godini saradnjom sa srednjom školom “17 septembar” iz Lajkovca, na Savindan, kada je za školsku slavu angažovala guslara i književnika Milorada Šarovića, te glumca Peru Bjekovića, koji su sa srednjoškolcima i njihovim profesorima, učestovali u akademiji posvećenoj ovom prazniku. Povodom slave prvom srpskom svetitelju i prosvetitelju, Turistička organizacija pomogla je i crkvi da obezbedi tradicionalne poklone đacima lajkovačkih škola.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija opštine Lajkovac imala je svoj samostalni štand, koji je bio izuzetno posećen. Tako su se na njemu mogli videti i predstavnik rumunske ambasade u Beogradu dr Stefan Imre, predsednik društva Gardoš Laslo Vadleve, doajeni novinarstva Miroslav Stevanović i Ivan Krivec, glumci Milan Milosavljević i Ljiljana Jakšić, vlasnici Kumove i Sretenovića vodenice… Posebna atrakcija bila je kada je štand posetila i aktuelna mis turizma Srbije, sa pratiljama. Bio je izveden i muzički program u kom su učestvovali klarinetista Petar Gojković, gitarski duo “Deda i unuk-Buca i Bogdan”. Štand su posetili i predsednik opštine Vladimirci i naravno predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković i brojni umetnici, turizmolozi, kulturni poslanici i ljubitelji turizma. Predstavljeni su kulturno istorijski spomenici, arheološka nalazišta, vodenice na Kolubari i Toplici, sportsko rekreativni centar i najavljeno finale odbojkaškog kupa, koji će se održati u Lajkovcu.

Tokom godine, Turistička organizacija opštine Lajkovac ima niz planiranih programskih aktivnosti, koje okupljaju veliki broj učesnika i gostiju iz šireg okruženja i koje su sve u službi promocije lokalne turističke ponude.

Related posts