VAŽNA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Novi načelnik Opštinske uprave Opštine Lajkovac je Živorad Bojičić, diplomirani pravnik iz Lajkovca.

Najbitnija odluka sa današnje 89. po redu sednice Opštinskog veća svakako je izbor načelnika Opštinske uprave. Pored toga, usvojen je Izveštaj o izvršenju Plana i Programa Gradske biblioteke za prošlu godinu, kao i još nekoliko odluka bitnih za funkcionisanje lajkovačke opštine i realizaciju aktuelnih infrastrukturnih projekata.

Rezimirajući današnje odluke, predsednik Andrija Živković je u svom obraćanju medijima rekao:

“Takođe, jedna bitna stvar, koja će doprineti kvalitetnijem snabdevanju električnom energijom samog centra Lajkovca , dali smo saglasnost za izgradnju jedne mini trafo stanice na prostoru između hotela i Železničke stanice .

Potom, iz Programa sporta smo odvojili sredstva za organizaciju Finala Kupa Srbije odbojci, koje se 10. marta održava u Lajkovcu. Ono što je jako bitno, Lajkovac je već drugi put uzastopno domaćin jednog ovakvog sportskog spektakla i svakako da bez pomoći OK “Železničar” i vlasnika kluba Živorada Lazarevića, nebi ni imali tu čast da budemo domaćini jednog ovakvog takmičenja. Opština Lajkovac je pomogla organizaciju ovog događaja i biće nam čast da ugostimo sve ljubitelje odbojke i pozivamo ih da budu naši gosti i da nam se pridruže na oba finalna meča, u 17 i u 19:30 u nedelju u Sportskoj hali u Lajkovcu, sa nadom da će odbojkašice Železničara ponoviti prošlogodišnji uspeh i ponovo osvojiti Kup Srbije.

Svakako, najbitnija i najznačajnija tačka je izbor načelnika Opštinske uprave. Posle mesec dana jednog vakuma u Opštini Lajkovac, tokom kojeg nije bilo intenzivnih radova na našoj teritoriji, današnjom odlukom smo imenovali g.- dina Živorada Bojičića za načelnika Opštinske uprave. To je čovek koji je obavljao ovu dužnost prethodnih godina, tačnije od 2008.- 2012. godine, zatim bio predsednik opštine, pa predsednik Skupštine. Dakle, to je čovek koji ima puno iskustva u radu lokalne zajednice i radu uprave, tako da ćemo sigurno ovim rešenjem poboljšati rad lokalne samouprave i krenuti onim pravcem i onim tempom koji svi želimo, i građani opštine Lajkovac i opštinsko rukovodstvo, te da ono što smo zajedno započeli pre nekoliko godina uspešno i završimo. Ja želim budućem načelniku puno uspeha u radu i nadam se da će ga imati, pre svega na dobrobit građana naše opštine i nadam se da će se već u prvim mesecima to biti vidljivo i da će ljudi prepoznati i volju i rad ove opštinske strukture.

Živorad Bojičič jeste bio jedini kandidat koji je aplicirao za mesto načelnika, ali ja mislim i da je bilo više kandidata, da komisija koja je imala zadatak da pronađe najboljeg kandidata ne bi imala nedoumica, tako da to zaista ništa nebi promenilo i da je bilo više kandidata.”

Related posts