AMBICIOZNO NA SVIM PLANOVIMA

Opštinsko veće Opštine Lajkovac usvojilo je Izveštaje o realizaciji prošlogodišnjih projekata iz oblasti kulture, podrške programima nevladinih organizacija i podrške obnovi verskih objekata. Usvojeni izveštaji su uslov da se u narednim danima raspišu novi konkursi za ovu godinu, za pomenute oblasti.

“Budžeti za ove tri oblasti su nešto manji u odnosu na prošlu godinu.

Za milion dinara je smanjen budžet za obnovu i izgradnju verskih objekata. Naime, prošle godine je uvedena praksa da se sveštenici iz parohija na teritoriji lajkovačke opštine pre svega međusobno dogovore i usaglase i potom konkurišu na pomenuti konkurs. Ideja je da svi verski objekti na području lajkovačke opštine budu podjednako zastupljeni.

Budžet za kulturu je takođe neznatno smanjen u odnosu na prošlu godinu, kao i budžet podrške nevladinim organizacijama.
Vodili smo se time da prošle godine nismo utrošili sva sredstva za pomenute oblasti, tako da smo na osnovu tih parametara, smanjili budšete za te oblasti i povećali neka druga davanja koja se tiču opštine Lajkovac – pre svega za studentske stipendije i poljoprivredu”, rekao je u svom obraćanju medijima, nakon sednice, predsednik opštine Andrija Živković.

Predsednik Živković je najavio i da se u narednim danima očekuje raspisivanje i drugih konkursa i i tendera koji su bitni za lajkovačku opštinu, ali i da će to svakako sačekati izbor novog načelnika. Završen je konkurs za izbor novog načelnika i naredne sedmice bi se moglo očekivati da Opštinska uprava opštine Lajkovac dobije načelnika.

Najavljeno je i da će se već u prvim prolećnim mesecima krenuti punom parom i žestokim tempom, uz očekivanja da infrastrukturni radovi budu još intenzivniji nego prethodne godine.

Prva najavljena asfaltiranja na teritoriji lajkovačke opštine očekuju se već u martu, a ti poslovi su već ugovoreni još 17. januara. Uslediće i izgradnja trafoa za potrebe bazena, paralelno i započeto uređenje partera ispred Gradske kuće, potom izgradnja Zelene pijace, stvaranje uslova za izgradnju parka na sadašnjem prostoru pijace.

Ovih dana je kompletirana i dokumentacija za dve škole ( srednju u Lajkovcu i školu u Bajevcu), u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, tako da se očekuje već sredinom marta raspisivanje nabavke za kompletnu rekonstrukciju ove dve škole, a vrednost ovih radova je preko trista miliona dinara.

Radno proleće biće, kako je ranije već i najavljeno i na planu vodosnabdevanja.

U martu će konačno uslediti i raspisivanje tendera za izgradnju seoske kuće u Pepeljevcu.

Definitivno, rezimirao je predsednik Živković, “Opštinu Lajkovac očekuje radno i rano proleće i leto!”

Related posts