POČINJE ZIMSKA ŠKOLA POLJOPRIVREDE 2019.

Opština Lajkovac organizuje i ove godine, tokom februara i marta, već tradicionalnu Zimsku školu poljoprivrede. Škola je namenjena svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Lajkovac.

Predavanja i savetovanje u okviru ovogodišnje Zimske škole poljoprivrede iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja održavaće se u velikoj sali opštine Lajkovac petkom sa početkom u 10 časova.

Prvo u nizu predavanja je u petak 8. februara u Gradskoj kući od 10 časova, a poljoprivrednicima lajkovačke opštine će se predstaviti i uvodničari u teme biće kompanija “Eko-patent”d.o.o., “KWS-hibridi”, Halk banka i Poljoprivredna savetodavna stručna služba Valjevo.

Zimska škola za poljoprivrednike je ovde tradicionalno dobro posećena i ovo je dobra prilika da ratari pred prolećnu setvu dobiju poslednja dragocena uputstva i razmene iskustva sa stručnjacima i kolegama. Pored predstavnika semenskih kuća i proizvođača agrohemije, ovakve škole uvek prate i predstavnici banaka i osiguravajućih kuća, koji predstavljaju svoju ponudu za poljoprivrednike.

Bavljenje poljoprivredom se odavno ne može zamisliti bez nadogradnje znanja i praćenja reči struke, pa su ovakva dešavanja edukativnog karaktera višestruko korisna za poljoprivrednike.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Lajkovac da prisustvuju predavanjima u okviru Zimske škole poljoprivrede.

Related posts