LIDER DSS U LAJKOVCU

Ni jedan lider stranke nije toliko često dolazio u Lajkovac, kao što to čini lider DSS.

Koktelu koji je OO DSS Lajkovac organizovao u kafeu Ekskluziv, pored članova, simpatizera i prijatelje stranke, prisustvovao je i predsednik DSS prof dr Miloš Jovanović sa saradnicima. U Lajkovac je ovim povodom došao i predsednik Izvršnog odbora DSS Uroš Janković .

Lider DSS prof dr Miloš Jovanović je naglasio da je ovde u Lajkovcu istorijski dobar odbor i da ga raduje što na koktelu ima puno sveta, kao i da nije ni očekivao da bi moglo biti drugačije.To što su događaji koje organizuje DSS sve posećeniji objašnjava kao potvrdu činjenice da je DSS relevantan faktor na političkoj sceni Srbije.

Odgovori na pitanja prisutnih novinara o predizbornim savezima i mogućim postizbornim koalicijama, kao i o tome da li očekuje skore izbore, mogu se sažeti u sledeće: da, kako je rekao, i taj jedan čovek koji će odlučiti ne zna da li će i kada biti izbora; da iako bude prevremenih izbora misli da je bojkot jedna od najrealnijih opcija i da je velika verovatnoća da bi kompletna opozicija bojkotovala izbore; naglasio je i da DSS drži do sebe i ne žuri u saveze. Lider DSS je u Lajkovcu podvukao da nema uslova za slobodne i ravnopravne izbore. Posebno je naglasio da DSS ima jasnu viziju, da radi na sebi, gradi sebe i da se ne bavi previše drugima.

I u Lajkovcu je naglašeno da je DSS protiiv izgradnje MHE, prvenstveno jer je ekonomski efekat njihovom izgradnjom minoran u odnosu na ekološki aspekt i ukupne efekte.

Dr Jovanović je rekao i da se novo rukovodstvo DSS uvek rado posavetuje sa starom gardom i prethodnim liderom stranke dr Vojislavom Koštunicom, uz napomenu da svakako posle 20 godina Srbija i svet više nisu isti i da se problematika sa kojom se danas suočava promenila.

Analizirajući aktulne prilike u Srbiji, lider DSS je u Lajkovcu posebno naglasio: “Moramo se promeniti, jer nas biti neće!”

Lajkovački pisci Velja Žunjić i Rade Dobrivojević, poklonili su lideru DSS ovom prilikom primerke svojih knjiga sa posvetom.

Related posts