PRIZNANJE NSZ -a ZA OPŠTINU LAJKOVAC

Povodom obeležavanja 14. decembra, Dana Ncionalne službe za zapošljavanje, dodeljeno je 12 priznanja poslodavcima i četiri zahvalnice lokalnim samoupravama koje su izdvojile najviše sredstava za sprovođenje lokalnih akcionih planova zapošljavanja. U kategoriji lokalnih samouprava nagrađen su: grad Čačak i opštine Lajkovac, Bor i Ruma.

U Narodnoj skupštini Srbije, nagradu u ime opštine Lajkovac primio je predsednik Andrija Živković.
Predsednik Živković je tom prilikom istakao, da opština Lajkovac nastoji da poboljša ekonomsko stanje na lokalu i da će ova praksa biti nastavljena i u narednom periodu.

Ovakvom praksom, opština Lajkovac dala je doprinos zapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti na svom području, a istovremeno i u Srbiji.

“Zs Lokalni akcioni plan zapošljavanja u budžetu za narednu godinu novac nije smanjen, izdvojeno je 15 miliona dinara, tako da u narednoj godini imaćemo nekoliko programa u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja , pre svega Program pripravnika i četiri Programa Javnih radova, gde se očekuje da angažujemo negde oko 60 nezaposlenih lica.

Kao primer dobre prakse našeg Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje jeste, upravo to da smo nagrađeni od Nacionalne službe zapošljavanja Diplomom za doprinos smanjenju nezaposlenosti na teritoriji Srbije. Pored Lajkovca, nagrađeni su još i Čačak, Ruma i Bor. Ilustracije radi, Ruma ima tri puta više stanovnika od Lajkovca, a za isti program izdvaja 17 miliona dinara, samo dva miliona više od Lajkovca.

Ovakvi programi su dobri, ali to nisu konačna rešenja nezaposlenosti na našoj teritoriji, a mi ćemo nastojati na trajnijim rešenjima problema zapošljavanja, pre svega kroz opremanje Industrijske zone kod petlje u Nepričavi i kroz sve druge raspoložive vidove. Ono na čemu će svakako biti akcenat u narednom periodu jeste pribavljanje u opštinsku svojinu zemljišta na trasi autoputa, u blizini petlje u Nepričavi, kako bi već u narednoj godini počeli da uređujemo tu Industrijsku zonu i da spremno dočekamo puštanje autoputa u celoj trasi od Beograda ka Čačku. Nadam se, da ćemo u toku 2020.-te imati konačno opremljenu Industrijsku zonu u Nepričavi i to je sigurno nešto ka čemu treba da teži Opština Lajkovac i da najveći deo budžeta, pored vodosnabdevanja, usmeri upravo na rešavanju Industrijske zone “, rekao je predsednik Andrija Živković povodom priznanja Ncionalne službe za zapošljavanje opštini Lajkovac.

Related posts