VLADIMIR MITROVIĆ IZ PEPELJEVCA – INTESA MLADI FARMER 2018.

Među pobednicima šestog ciklusa Intesa Farmer takmičenja, u kategoriji Intesa mladi farmer je Vladimir Mitrović iz Pepeljevca. Uz titulu mladi farmer, poljoprivrednik iz Pepeljevca dobio je i vrednu novčanu nagradu u iznosu od 600 000 dinara.

Mladi farmer Vladimir Mitrović iz Pepeljevca je ovom nagradom osvetlao obraz poljoprivrede lajkovačke opštine, koja u osnovama i smernicama svog razvoja bitno računa upravo na poljoprivredu i u poljoprivredu i selo značajno ulaže.

Intesa mladi farmer je bilo potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a u obzir su uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Inače, na šesti ciklus Intesa Farmer konkursa prijavilo se više od 450 poljoprivrednika, tako da je ovaj uspeh ostvaren u zaista žestokoj konkurenciji, posebno izuzetno ozbiljnih i do perfekcije organizovanih vojvođanskih poljoprivrednika.

Nagrađeni mladi farmer Vladimir Mitrović iz Pepeljevca kaže, da se nakon 15 godina mukotrpnog rada konačno čulo za njega i da je po prvi put neko nagradio mukotrpan rad njegov i njegove porodice, koja je u potpunosti posvećena ozbiljnom bavljenju poljoprivredom. Kako to obično biva, veliki stočari su i veliki ratari, kako bi obezbedili dovoljne količine kabaste stočne hrane, a život na selu inicira i bavljenje i drugim vrstama poljoprivredne proizvednje, mada je stočarstvo u ovom gazdinstvu primarno, naglašava vredan i svestrani nagrađeni mladi poljoprivrednik. Mladi farmer Mitrović je obrazovan i vrlo ambiciozan i ima velike planove za svoje poljoprivredno gazdinstvo.

Banca Intesa je proglasila pobednike takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače Intesa Farmer 2018, koji su nagrađeni u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Titula Intesa Farmer ove godine je dodeljena Pavlu Tatiću iz Turije kod Srbobrana, kao i novčana nagrada u visini 1.200.000 dinara, dok je Jeno Kaposta iz Palića kod Subotice izabran za Intesa farmer Inovatora, dobivši 600.000 dinara. Za najboljeg Intesa mladog farmera proglašen je Vladimir Mitrović iz lajkovačkog sela Pepeljevac, koji se na svoje imanje vratio sa 600.000 dinara podsticaja da nastavi sa izvanrednim rezultatima i da na taj način pokaže da se i mladi ljudi dobro snalaze u vođenju gazdinstva.

Pobednik kategorije Intesa farmer godine je izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultatata u poljoprivrednoj proizvodnji, uključenosti cele njegove porodice, u kojoj svi podjednako odgovorno doprinose ostvarenim rezultatima, zatim na osnovu realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, proširenja delatnosti u pravcu seoskog turizma, kao i drugog.

O Intesa farmer inovatoru se odlučivalo na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišćenja modernih tehnologija u proizvodnom procesu, kao i preradi i plasmanu inovativnih proizvoda na domaćem tržištu.

Intesa mladi farmer je bilo potrebno da ima, kao što što je već rečeno, do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a u obzir su uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Najbolje poljoprivrednike je odabrao stručni žiri u sastavu Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

“Već šesti put zaredom Banca Intesa nagrađuje dobre rezultate u segmentu agrara promovišući primere odličnog upravljanja gazdinstvima i primene savremenih tehnologija, kako bi podstakla mlade da ostanu na selu. Banka kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, te je tako ove godine otvoren Intesa Farmer centar, čiji je cilj pružanje usluge najvišeg kvaliteta u skladu sa stvarnim potrebama poljoprivrednika. Verujem da je širok spektar proizvoda, personalizovana usluga, kao i učešće u programu subvencionisanog kreditiranja model koji je omogućio da za 20 odsto uvećamo broj gazdinstava kojima smo pružili podršku u 2018. godini sa 54 miliona evra plasmana, čime je Banca Intesa ostvarila rast od čak 24 odsto u odnosu na prošlu godinu”, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Banca Intesa je od 2008. godine, od kada posluje u oblasti agrara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pružila kreditnu podršku od čak 304 miliona evra, dok je u 2018. godini svoje tržišno učešće u segmentu poljoprivrede povećala na čak na 14,3 odsto.

Related posts