SVI ZA PORODILIŠTE

Udruženje i kampanja „Rodi se na lepom mestu“ koja je počela sa aktivnostima pre osam meseci, kako bi opremili novim uređajima ginekološko-akušersku službu Opšte bolnice Valjevo, okupila je privredu, grad i pojedince dobre volje i finalizirala svoje aktivnosti za ovu godinu donatorskom večerom. Od početka rada prikupljeno je oko 130 hiljada evra za nabavku opreme za ginekološko-akušersku službu Opšte bolnice Valjevo. Na samoj donatorskoj večeri prikupljeno je preko 100 hiljada dinara. Donatorko veče su podržali, nastupom deca crkvenog hora „Hadži Ruvim“ na čelu sa dirigentom Vanjom Dragojlović i valjevski glumac Nebojša Milovanović.

Direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić se zahvalio svima na učešću u donatorskoj večeri „Rodi se na lepom mestu“ koja je objedinila grad, valjevsku bolnicu, privrednike i pojedince na plemenitom zadatku opremanja ginekološko-akušerske službe i porodilišta.

– Valjevska bolnica ima dobar kadar. Dobre i lekare i sestre i mi se trudimo da ih zadržimo i da ih podmladimo i što se toga tiče sa naše strane je to zadovoljavajuće, međutim, ovo je 21. vek i sa druge strane savremena medicina zahteva i savremenu tehnologiju i savremene aparate. Upravo zbog toga ja želim da se zahvalim svima koji su učestvovali i koji će učestvovati u budućnosti obnovi ginekološko-akušerske službe i porodilišta Opšte bolnice Valjevo – rekao je dr Zoran Đurić, direktor OB Valjevo.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je prilikom pozdravnog govora rekao da se ne oseća kao gost na donatorskoj večeri već kao član kolektiva ginekološko-akušerske službe.

– Želeo bih da se setimo svih onih koji su organizovali ovu službu, svih onih načelnika službe koje nemamo pravo da zaboravimo. Od dr Dula Stepanovića, dr Mila Sapundžića, dr Živka Ilića, dr Nikole Simića, dr Zoran Jokić, dr Nada Popović, dr Branko Budimirović, dr Novica Srećković i do danas aktuelnog načelnika dr Nenada Dimitrijevića. Išao sam hronološkim redom i mislim da sam dobro poređao sve načelnike službe, ali posebnu zahvalnost za jednu novu generaciju za nova dva ultrazvučna aparata dugujemo gospodinu Mladenu Petkoviću, bivšem direktoru HK „Krušik“, sada direktoru fabrike „Zastava-oružje“. Ginekološko-akušerska služba je aktivno učestvovala u društvenom životu ovog grada i zemlje. Pre mene poslanici su bili dr Dušan Tanasić, moj čiča Dule koji me je i uveo u ovaj svet politike i dr Milan Popović. Posle njih sam bio ja i sada sam na ovom mestu i zato želim da u skladu sa svojim mogućnostima i sa moćima i grada i društva u najvećoj meri pomognemo ginekološko-akušersku službu, a pre svega porodilište – rekao je gradonačelnik dr Gvozdenović, zahvaljujući svima koji su donacijama pomogli udruženje „Rodi se na lepom mestu“.

Načelnik ginekološko-akušerske službe dr Nenad Dimitrijević je u obraćanju izrazio mišljenje da su svi srećni što živimo u ovakvom gradu kao što je Valjevo kada smo se ujedinili oko ideje „Rodi se na lepom mestu“.

– Valjevo je grad prelepe prirode, sjajne istorije i valjanih ljudi. Neke od vas znam iz viđenja, neke znam samo po čuvenju, neki od vas mi dolaze na slavu. Sa nekima od vas sam pod šatorima doživeo nevreme. Ali svi se mi u ovakvom malom gradu kakvo je Valjevo, najlepšem gradu na svetu, znamo. Zbog toga što se dobro znamo zato ste vi ovde, zato smo mi ovde. Ja sam možda srećniji od vas jer radim sa ovakvim kolektivom, gde su zaista sjajni ljudi, najlepši posao na svetu. Tu je 80 ljudi koji rade 24 sata svih 365 dana u godini, da bi naše žene, žene ovog grada imale najbolju moguću negu i uslugu, dobre porođaje, dobre operacije i dobro zdravlje. Srećan sam zbog vas što ste prepoznali ono što treba da uradimo jer sam znao da ovaj grad ima snage za to. Hvala svima i po sto puta ću vam s ezahvaliti. Pre sto godina ceo ovaj grad je bio bolnica i o tome su ispisane knjige. Ja bih voleo da u budućnosti na zidu ove istorije ovaj momenat kada se gradi naša bolnica zasluži barem jedan pasus. Ne moramo da budemo grad bolnica kakvi smo bili i daj Bože da nikada ne budemo,a li hajde da imamo bolnicu na koju svi možemo da se ponosimo – zaključio je dr Nenad Dimitrijević.

Rad udruženja i kampanja „Rodi se na lepom mestu“ se ne završava ovim uspešnim aktivnostima, već svi učesnici nastavljaju aktivnosti i u sledećoj godini.

Račun udruženja „Rodi se na lepom mestu“, broj: 265691031000090794 otvoren je kod Rajfajzen banke.

Related posts