PROMOCIJA “NEVIĐENE SRBIJE”

Gradska biblioteka Lajkovac organizuje u četvrtak 13. decembra u Gradskoj kući od 19 sati predstavljanje knjige ”Neviđena Srbija” Vlade Arsića.

Za ovu knjigu važi da su u pitanju “najluđe storije iz naše istorije!”

Naime, veliki putnik, pisac i poznavalac naših krajeva, Vlada Arsić je prikupio nesvakidašnje istorijske i savremene priče. Iako one mogu da posluže kao sjajna zabava, crtice iz Neviđene Srbije mnogo govore o nama samima. Osim što ćete uživati u zbirci anegdota, ovo je sigurno knjiga koju ćete najčešće prepričavati svojim poznanicima.

Recimo: Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de Niro prodavao paradajz na niškoj pijaci? Da li ste čuli da je u Bačkoj postojala grčka država? Da li ste sigurni da znate koja reka protiče ispod Savskog mosta? Znate li za koridu na Tašmajdanu? Jeste li upoznati s tim da je Karađorđe četiri puta sahranjivan?…

Svoju poslednju knjigu „Neviđena Srbija – najluđe storije iz naše istorije“ već je uspešno promovisao širom Srbije i u inostranstvu.

Vlada Arsić rođen je u Beogradu, 1963. godine. Dugogodišnji je urednik i novinar u brojnim listovima i časopisima. Autor je publicističke knjige Lopatanje đavola (2010) i romana Izgubljene u magli (2012), Armagedon (2014), Brodolom (2014) i Kad zvona zaneme (2016). Roman Izgubljene u magli adaptiran je u radio-dramu koja je premijerno emitovana na Drugom programu Radio Beograda, 2015. godine. Živi i stvara u Beogradu.

Related posts