ASFALTIRANO 500 METARA PUTA ZA BABOVIĆE

Vračević je dobio još pola kilometra asfalta i to u Donjem kraju, deonicu vrlo važnog puta za meštane, puta za Baboviće.

Početku asfaltiranja prve deonice puta ya Baboviće prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave. Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine je istakao značaj ove deonice za meštane, ali i njen širi značaj:

“Mi smo po modelu redovnog održavanja udarnih rupa, kolovoznih traka i lokalnih puteva, započeli i sanaciju ovog dela puta u dužini od 500 metara. Ceo ovaj put je u dužini od 1,3 kilometra i to je jako bitan put za naselje Vračević i za same meštane, a ima i međuopštinski karakter jer spaja obog ljiške opštine sa regionalni putem drugog reda koji prolazi kroz selo Vračević i posle toga izlazi na magistralu, tako da je od bitnog značaja i za širi region. Sada radimo 500 metara, sledeće godine nastavljamo dalje sa radovima, tako da čemo ga uraditi do kraja, do spajanja sa regionalnim putem.

Previdom tehničkih lica u opštini, došlo je do izvesnih manjih propusta vezano za kanale, ali do početka sledeće godine će ostati ovako i koristiće se mreža postojećih kanala koji su malo zapušteni, a onda će biti propisno urađena mreža propusnih kanala.”

Meštanin Vračevića Mile Žujović vidno je zadovoljan dobijenim asfaltom u svom kraju i svim onim što je u Vračeviću urađeno: “Sve ovo što se radi i što se pruža, bilo bi lepo da tako bude i dalje. Saradnja je najveća dobit i za jednu i za drugu stranu. Rekli su da će da urade, započeli su, ne mogu sve. Zadovoljni smo opet. Tako bi trebalo da ostane, tako bi trebalo da bude. Svaka čast ljudima iz opštine, ljudi su ispred nas!”

Sasvim izvesno, nakon dva kilometra asfalta koje je Vračević ove sezone i u ovom turnusu dobio, odvojena su sredstva za vrlo važan put za Protiće, čija je vrednost u prvoj fazi 15 miliona dinara. Put kroz Protiće je možda i najvažniji za Vračević, prolazi kroz srce sela, spaja dva kraja Vračevića i dobrim delom skraćuje put ka Lajkovcu. Prva faza puta za Protiće biće realizovana naredne, a druga 2020. – te godine. Naredna godina će načelno biti vrlo bogata aktivnostima na uređenju putne infrastrukture u lajkovačkoj opštini.

Iako je već decembar, građevinska sezona u lajkovačkoj opštini još traje. Sledi asfaltiranje puta kroz Radovančeviće, na granici Lajkovca i Jabučja.

Otpočela je i neophodna sanacija deonice od pepeljevačke rampe do mosta, koja je uništena izgradnjom autoputa i koju lokalna samouprava nije ni dužna da radi, ali je zbog stanja u kome se nalazi to bilo neophodno, pa će lokalna samouprava dalje videti kako će to regulsati sa onima koji su u obavezi i koji su obećali da će to sanirati.

Related posts