MINIMALAN PORAZ OD RUMUNKI

Pobednik Kupa Srbije, Železničar iz Lajkovca, večeras je posle pet setova i 113 minuta igre doživeo minimalan poraz u prvom evropskom iskušenju. Odbojkašice Železničara su pune samopouzdanja dočekale prvi duel šesnaestine finala Kupa CEV, u kojem im je rival bila jaka rumunska Stinca Bakau. Ipak, poražene su neznatno u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV 2019.

Rumunska Stinca Bakau je večeras, u prepunoj Hali sportova u Lajkovcu, pobedila Železničar sa 3:2 (po setovima 20:25, 25:22, 25:21, 13:25 i 15:10). Najbolje u timu Železničara bile su Jelena Oluić i Nikolina Lukić sa po 16 poena, Maja Savić je dodala 15, a Jelena Mladenović 14.

Odbojkašice Železničara su ovom prilikom osvojile prvi bod na svom evropskom putu i to na svom terenu i pred svojom publikom.

Naime, po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, kao što je ovde slučaj, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku će odlučiti “zlatni set”, koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Revanš meč na programu je 5. decembra u Rumuniji od 16 časova po našem vremenu.

Železničar će ukoliko izbaci Stincu igrati u osmini finala (19. decembar i 23. januar) protiv protiv holandskog Slidrehta, odnosno poražene ekipe iz duela 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između nemačkog Štutgarta i pobednika duela 1. kola, Grac iz Austrije i Slidreht iz Holandije.

Related posts