ŽELJA DRUGI, ZADRUGAR DEVETI

Jesenji deo prvenstva je završen i sledi pauza do proleća. Jesenji lider Kolubarsko-mačvanske zone, u kojoj su oba lajkovačka fudbalska kluba, je Mačva iz Bogatića sa 28 bodova, dva boda manje ima Železničar, Zadrugar je deveti sa 18 bodova, čak pet više od sledećeg na tabeli. Na začelju tabele su Osečina sa 8 i ljiški Spartak sa 6 bodova.

Kraj jesenjeg dela prvenstva u zoni bio je u znaku gradskog derbija u Lajkovcu, koji se zbio nakon tri decenije u poslednjem 13. kolu jesenjeg dela Kolubarsko-mačvanske zone, a u kome nije bilo pobednika, jer je pred brojnom publikom isti okončan nerešenim rezultatom 1 – 1 i incidentom na kraju meča, zbog čega su pala i dva crvena kartona dvojici igrača: Srđanu Novakoviću iz Zadrugara i Nemanji Markoviću iz Železničara.

Ljubitelji fudbala kažu, da je derbi pružio dobar fudbal, ali sa malo i dugo čekanih golova i svi su saglasni da je incident na kraju meča bitno pokvario kompletan utisak. Na dan održavanja derbija vreme je bilo neviđeno loše, ali to nije sprečilo više stotina gledalaca da isprate istorijski gradski derbi, koji je odigran na stadionu Zadrugara i koji nije imao bitniji značaj za stanje na tabeli, ali je za lajkovčane bio važan.

Aleksandar Lazarević, iskusni trener Železničara, koji očigledno ima pravu formulu za uspeh kluba, zadovoljan je postignutim u jesenjem delu takmičenja i kaže: “Zahvaljujem se svojim igračima, upravi i prijateljima FK Zelezničar Lajkovac, na uspešno završenoj polusezoni…Od proleća ćemo biti još bolji i jači i opravdati svojim igrama vaše poverenje.”

Cilj Železničara je svakako povratak u ligu, napominje trener Lazarević.

Related posts