BITKA ZA POVRATAK SUDA, FORMIRAN PRAVNI TIM

Rukovodstvo lajkovačke opštine uvažilo je pre tri sedmice prispeli zahtev lokalnih Zavetnika i formiralo pravni tim koji će se baviti praćenjem aktulne reforme sudstva i u javnoj raspravi zahtevati da se opštinama koje su predhodnom reformom izubile opštinske sudove dozvoli osnivanje sudskih jedinica ili uvođenje sudećih dana.

FormiranI pravni tim, koji će učestvovati u javnoj raspravi, a u vezi najavljene reforme pravosudja čine: iskusni advokati iz Lajkovca Vesna Jovanović, Rajna Maliković, Jasmina Joksimović, Dragan Đurović i Ljubica Novaković, načelnica Opštinske uprave opštine Lajkovac.

Obaveštenje o pozitivno rešenom zahtevu Zavetnika i Rešenju koje je potpisao predsednik opštine Andrija Živković, inicijatorima ideje je prosledio Živorad Bojičić, predsednik SO – e Lajkovac, na čiju adresu su inicijativa i zahtev od strane Grupe građana “Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Radovan Ostojić” i ipučeni.

“Pozdravljamo ovu odluku opštinske vlasti, koja je očigledno prepoznala, da opšti interes mora biti iznad stranačkih i svih drugih. Mislimo da mnogi treba da se postide, posebno svi oni koji su zastupljeni u opštinskim telima i koji su za razliku od nas zadobili poverenje gradjana da budu tu gde jesu. Po drugi put smo uspeli kao pokret koji nije zastupljen u parlanentu da izguramo našu ideju. Povratkom suda, u ma kom obliku, bi zaokružili prisutnost državnih institucija, a samim tim se i opstanak naše opstine ne bi nikada više dovodio u pitanje.Ovim činom stvaraju se se preduslovi za rešenje svih drugih problema građana naše opštine,” kažu Zavetnici.

Related posts