U BIOSKOPU „JUŽNI VETAR“

Projekcija filma „JUŽNI VETAR“u Lajkovcu je u ponedeljak 11. novembra . Prva projekcija je u 18 časova, a druga u 20:30 u sali bioskopa KC „Hadži Ruvim“.

Srpski blokbaster „JUŽNI VETAR“, film koji je za kratko vreme postao pravi bioskopski hit, snimljen je za samo 5 nedelja. Ovo je domaći akcioni film i krimi priča sa žestokim pucnjavama i automobilskim jurnjavama ulicama Beograda. Uprkos „kratkoći“ snimanja, temeljno je urađen, sa jasnom vizijom, izvanrednom glumačkom ekipom, što govori da iza njega stoji majstor režijskog zanata sa svojim majstorski odabranim timom.

Ovo filmsko ostvarenje, koje potpisuje Miloš Avramović, okupilo je glumce Miloša Bikovića, Dragana Bjelogrlića, Srđana Todorovića, Nebojšu Glogovca, kojem je ovo ujedno bila i poslednja uloga na filmskom platnu, potom Miloša Timotijevića, Miodraga Radonjića, Jovanu Stojiljković, Bogdana Diklića, Nelu Mihajlović, Luku Grbića, kao i bugarske glumce Hrista Šopova, Ivajla Zaharijeva i druge. Sva ta zvučna imena nekako su unapared najavila da je „Južni vetar“ vredan pažnje, a posle premijere zasigurno se zna da imamo pravi srpski „blokbaster“, koji je vratio publiku u bioskopske sale.

Samo u prvoj sedmici prikazivanja „Južni vetar“ odgledalo je 150.000 ljudi, a dve sedmice nakon premijere, ta cifra popela se na 250.000.

“U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.
Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola…”

Related posts