ASFALT I U VOJISLAVA ILIĆA U SELU LAJKOVCU

Realizacija programa izgradnje i rekonstrukcije lokalnih nekategorisanih puteva na području lajkovačke opštine je u finišu. U Selu Lajkovcu asfaltirano je 300 metara ulice Vojislava Ilića, čime je ulica kompletirana, što je konačno omogućilo meštanima asfaltnu vezu sa centrom Lajkovca.

Realizaciji ovog programa pogodovalo je lepo vreme tokom oktobra, te po pitanju plana asfaltiranja sve se odvija predviđenom dinamikom. Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac izrazio je danas prilikom asfaltiranja ulice Vojislava Ilića u Selu Lajkovcu vidno zadovoljstvo što se obećano i planirano i realizuje:

“Meni i mojim saradnicima najbitnije da ljudi mogu da nam veruju na reč. Ono što smo planirali i obećali to i realizujemo, nešto sa zakašnjenjem, nešto na vreme. Tako su i meštani iz ulice Vojislava Ilića dočekali nastavak izgradnje njihove ulice, čiji smo dobar deo uradili pre dve godine, oko 700 metara. Danas asfaltiramo preostalih 300 metara, čime ćemo spojiti ceo ovaj deo Sela Lajkovac sa centrom naše varoši. Građani su ovde imali višegodišnje probleme u kišnom periodu, kada putevi obično budu uništeni pa su ponovo nasipani. Ovo je jedan od najgušće naseljenih delova Lajkovca, tako da je sigurno i ranije zaslužio asfaltiranu ulicu. Još jednom ponavljam, najbitnije je da se držimo dogovora i da ispunimo ono što obećamo.”

Penzioner Zoran Mitrović – Baka je prezadovoljan što je asfalt napokon prošao pored njegove kuće. „Evo 70 godina gazim blato, a kada pada kiša gledali smo u nebo da li će voda odneti put. Išli smo u opštinu, nekoliko puta su nam obećavali i sada nismo mogli da poverujemo da će konačno biti urađeno. A selo je starije od varošice, ovo je jedna od prvih ulica…“

Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnih puteva se nastavlja, narednih dana u Ćelijama i Vračeviću i Lajkovcu asfaltiranjem ulice Lajkovačka pruga.

Related posts