DEČIJA NEDELJA U OŠ „ MILE DUBLJEVIĆ“

Dečija nedelja koja se ove godine obeležava od 1. do 7. oktobra pod sloganom „MOJE JE PRAVO DA ŽIVIM SREĆNO I ZDRAVO – za odrastanje bez nasilja“ je prilika da se skrene pažnja najšire javnosti na problem nasilja nad decom i da se svi odgovorni akteri pozovu na umreženo delovanje u cilju zaštite svakog deteta.

Kojim sve programima će Dečija nedelja biti obeležena u lajkovačkoj OŠ “Mile Dubljević”, za portal LAJKOVAC NA DLANU saznali smo od direktorke škole Biljane Žujović:

“U ponedeljak 1. oktobra u 7.30 časova je otvaranje Dečije nedelje, kada će učenici međusobno razmeniti balone sa porukama na temu Dečije nedelje, a istog dana će svi prvaci posetiti Gradsku biblioteku. Ove godine će i đaci iz Izdvojenih odeljenja posetiti Gradsku biblioteku, jer smo smatrali da je to za učenike mnogo lepši doživljaj nego kada njih posete bibliotekari, podele im članske karte i odu .

Drugog dana Dečije nedelje, 2. oktobra, za učenike sedmog i osmog razreda u KC “Hadži Ruvim“ biće održano predavanje na temu„ Ukradena bezbednost“ (Predavač: Vlada Arsić).

Trećeg dana Dečije nedelje učenici će se družiti sa školskim policajcem, a potom u 11 časova posetiti Gradsku kuću i gostovati kod predsednika opštine Andrije Živkovića.

Četvrti dan će biti posvećen izradi panoa na temu ovogodišnjeg slogana Dečije nedelje, ovom aktivnosti biće obuhvaćeni su učenici.

Petog dana Dečije nedelje, između ostalog, u saradnji sa Crvenim krstom biće organizovana “Trka za srećnije detinjstvo”. Cena broja za učesnike trke je 50 dinara,a sav prikupljeni novac će biti iskorišćen za pomoć deci kojima je pomoć potrebna.

U toku cele nedelje će trajati humanitarna akcija „ Drug-drugu“. Sva prikupljena odeća,obića i školski pribor biće podeljen deci iz ugroženih kategorija.”

Related posts