KNJIŽEVNO VEČE SRBE MOLOVIĆA

Gradska biblioteka Lajkovac, u utorak 28. avgusta organizuje književno veče doajena lajkovačkog sveštenstva Srboljuba Molovića.

Posle prote Boška Milovanovića, potom prote Blaže Đurovića, treći sveštenik u crkvi u Lajkovcu bio je protojerej Srboljub Molović, a bio je paroh od 1974. do penzionisanja, nakon besprekorne i uzorne svešteničke karijre, 2002. godine.

“Licem na Veliku Gospojinu, 28. avgusta 2018. godine, u Velikoj sali Opštine Lajkovac, u 19 sati, održaćemo književno veče na kome ćemo predstaviti književno-umetničko stvaralaštvo vrednog pastira, čoveka koji je svojim predanim radom u Hristovoj crkvi mnogima pomogao da se vrate ili da nađu pravi put, i to put koji vodi u život.

Protojerej Srba Molović, otvoriće dveri svoje biblioteke i pokazati kolika je moć reči kad se blagodat Božija izlije u nju. Raznovrsne teme i događaji obojili su život ove nesvakidašnje ličnosti naše varoši, pa će utoliko biti zanimljivije sve ono o čemu je pisao kroz mnoge godine svoga života. Klica umetnosti, prota je posejao i u ostalim članovima svoje porodice. Posejano seme lepog dalo je više od dvadeset knjiga koje u vremenu izrastoše u predivna stabla duhovnosti od čijih plodova i mi možemo da zasladimo svoje duše,” kaže u ime organizatora Daren Milivojević.

Književno veče doajena lajkovačkog sveštenstva Srboljuba Molovića, u organizaciji lajkovačke biblioteke, je u utorak 28. avgusta u Gradskoj kući od 19 sati.

Related posts