“EUROPROM” REHABILITOVAO SLUŽBU ZA REHABILITACIJU

Kako je najavljeno pre mesec dana, prilikom uručenja donacije u vidu kardiološke sonde, kompanija ”Europrom” je donirala još četiri uređaja za elektroterapiju za Službu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju valjevske bolnice.

V.d. direktora OB Valjevo, dr Zoran Đurić, zahvalio se ”Europromu” i ostalim društveno odgovornim preduzećima koja i na ovaj način pomažu rad ustanove:

“Nama jeste cilj da i na ovaj način pokušamo da za sva odeljenja Opšte bolnice obezbedimo bolje uslove. Četiri uređaja koja su sada stigla i već su u funkciji značajno će poboljšati rad Službe za rehabilitaciju i omogućiti pacijentima bolje lečenje”, rekao je dr Đurić.

PR kompanije ”Europrom”, Bojana Perić, navela je da je donacija četiri nova uređaja nastavak lepe priče i deo poslovne politike ”Europroma” da ceo budžet namenjen donacijama bude opredeljen upravo za valjevsku bolnicu. Za portal LAJKOVAC NA DLANU, ovim povodom, PR kompanije ”Europrom”, Bojana Perić je rekla:

„Donacija četiri uređaja za eletro-terapiju namenjena Centru za rehabilitaciju Opšte bolnice Valjevo nastavak je priče od pre mesec dana kada je „Europrom“ bolnici donirao kardiološku sondu. Tom prilikom smo obećali da ćemo dati svoj doprinos i poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvene usluge u pomenutom Centru za rehabilitaciju. U prilog tome da donacija stiže u pravo vreme i ide na pravu adresu govori i činjenica da je ovo najfrekventnije odeljenje u bolnici, i da su pacijenti starosne dobi od beba pa do najstarije populacije. Sa druge strane – imamo informaciju da su neki od uređaja koji su prethodno radili umesto ovih koje doniramo bili u funkciji više od 30 godina, i da je svakako došlo vreme da oni budu zamenjeni.

Vrednost pomenutih donacija je oko 1,1 milion dinara. „Europrom“ je i ove godine (kao i prošle) gotovo ceo svoj budžet namenjen donacijama usmerio ka Opštoj bolnici u Valjevu iz dva razloga:

Prvi je taj što smatramo da je zdravstvo nešto što se tiče svih nas, da kvalitet zdravstva u jednom gradu znatno definiše i kvalitet života u njemu, i „Europrom“ je doneo odluku da na ovaj način da svoj doprinos svemu tome.

Sa druge strane, ovo je još jedan način da se zahvalimo svim svojim potrošačima što nam poklanjaju poverenje gotovo pune tri decenije, i što u nama prepoznaju trgovinu koja neguje i podržava prave vrednosti.“

Pojašnjavajući razloge za donacije valjevskoj bolnici, Bojana Perić, PR kompanije ”Europrom” je rekla:
“Razlog zašto smo tako odlučili jeste u tome što je zdravstvo nešto što se svakako tiče svakog od nas kao nešto najvrednije u životu svakog pojedinca i porodice. Moram da kažem da kada god ”Europrom” donira neki aparat za bilo koje odeljenje valjevske bolnice mi uvek kažemo da se nadamo da će se on što manje upotrebljavati u smislu da će u narednom periodu biti što manje pacijenata. Međutim kada govorimo o Centru za rehabilitaciju, za koji smo nabavili ova četiri uređaja, jasno je da to neće biti tako. Mi ćemo nastaviti da zdravstvo stavljamo kao prioritet naših donatorskih aktivnosti i to treba da bude primat u odnosu na sve druge sfere života u Valjevu. Smatramo da kvalitet zdravstva u jednom gradu umnogome utiče na kvalitet života i ovo je možda najbolji način da ”Europrom” da svoj doprinos svemu tome.”

Načelnik Sužbe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Olgica Ranković, takođe je izrazila veliku zahvalnost Kompaniji Europrom za nove uređaje za fizikalnu terapiju:

“Mi smo dobili četiri moderna aparata koja će koristiti naši pacijenti tokom fizikalne terapije. Mi smo bogatiji za jedan tens aparat koji primenjujemo u terapiji bola, zatim aparat za laseroterapiju i aparat za primenu ultrazvuka u terapijske svrhe. Posebno bih htela da istaknem četvrti aparat koji naša služba do sada nije imala, a radi se o savremenom aparatu koji podrazumeva primenu srednje frekventnih struja sa izrazitim analgetskim i biostimulativnim dejstvom. Ta terapija se zove horizontalna terapija i ima široku primenu u fizikalnoj terapiji pre svega kod pacijenata sa raznim reumatološkim oboljenjima, kod pacijenata sa posttraumatskim stanjima, kao i kod onih koji boluju odosteoporoze ili imaju poremećaj cirkulacije. Ova četiri aparata će svakako poboljšati kvalitet i nivo usluga na opšte zadovoljstvo naših pacijenata. Veći deo posla se obavlja kroz aparaturu i imamo stalnu težnju da obnavljamo aparate i da se modernizujemo savremenim i novim aparatima, a takođe da uređujemo i prosto u kome je služba smeštena”, rekla je dr Ranković, uz podsećanje da je služba smeštena u zgradi koja je namenski rađena pre više od pola veka kao Centar za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i reumatologiju, i tom prilikom uputila poziv pojedincima i društveno odgovornim firmama koje prepoznaju značaj ulaganja u zdravstvo da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Služba za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, inače leči širok spektar reumatoloških oboljenja, zatim raznih neuroloških oboljenja, kao i pacijente sa posttraumatskim stanjima. Osim odrasle populacije, u Centru se bave i dečijom rehabilitacijom, tako da su pacijenti i bebe koje imaju razne deformitete i na rehabilitaciju dolaze neposredno nakon porodilišta. Deca školskog uzrasta dolaze na korektivne vežbe.

Dnevno u proseku kroz terapijski deo prođe oko 200 pacijenata i svi oni imaju više terapijskih procedura.

Related posts