ŠETALIŠNA ZONA U NOVOM RUHU

Uspešno je završena zamena granitnih ploča, u šetališnoj zoni u centru Lajkovca. Ovim je prvenstveno omogućeno bezbedno kretanje pešaka i šetališna zona je dobila primeren izgled.

Zameni granitnih ploča i uređenju šetališne zone pristupilo se nakon dve decenije od njihovog postavljanja, što je bilo neminovno, jer na pojedinim mestima na ovoj deonici više nije bilo bezbedno kretanje pešaka.
Iz opštinskog budžeta, za radove na uređenju šetališta odvojeno je pet miliona dinara. Zamenjeno je oko 500 kvadrata granitnih ploča.

Paralelno, lajkovačko komunalno zamenilo je vodovodnu cev koja prolazi pored lokala u tržnom centru. Uređenje šetališne zone podrazumeva i zamenu rasvete na toj deonici (koja godinama nije funkcionisala). U planu je i da se tokom leta, uz pomoć komunalnog, repariraju ukrasni stubići i klupe koje su dotrajale.

Opšti utisak je, da je izvođač radova na zameni granitnih ploča HIDROSIM DOO Lazarevac, u potpunosti bio na visini zadatka i temeljan u radu.

Utisak meštana je da je posao odlično obavljen. “Tako savršeno ravno, granitne ploče nisu bile postavljene ni prvi put”, neki su od komentara prolaznika. Ovaj prostor je definitivno sinuo, a ono što je primetno je činjenica da je izvođač radova po završetku posla za sobom ostavio savršen red, kao i sve vreme tokom izvođenja radova na ovoj vrlo prometnoj deonici.

Related posts