ODLOŽEN OBILAZAK RADOVA NA KORIDORU 11

Za danas najavljeni obilazak radova na izgradnji Koridora 11, deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-LJig, odložen je zbog urgentnih državnih obaveza potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović.

Naime, ministarka Mihailović je u zakazano vreme krenula u najavljeni obilazak radova na Koridoru 11, zajedno sa v.d. direktora JP ,,Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom i predstavnicima izvođača radova, ali je zbog neodložnih obaveza morala da se vrati u Beograd, a tek započeti obilazak radova u pratnji medija je odložen.

Akreditovane medijske ekipe, koje su na ovaj događaj mahom organizovanim prevozom krenule iz Beograda, okupile su se na ulasku na deonicu auto-puta Obrenovac-Ub kod skretanja za Mislođin. Izjave za medije bile su predviđene tek nakon obilaska radova. Pošto je ministarka tek tu saznala da neodložno mora nazad u prestonicu, usledila je informacija da se obilazak radova na Koridoru 11 odlaže.

Planirani obilazak je podrazumevao radove koji obuhavtaju deonice Obrenovac – Ub (26,2 km) i Lajkovac – LJig (24 km), čija ukupna dužina iznosi 50,2 km.

“Izgradnjom auto-puta E-763 (dužina kroz Srbiju, od Beograda do Boljara na granici sa Crnom Gorom, je 258 km,) ostvariće se bolja putna veza Srbije prema Crnoj Gori i luci Bar, kao krajnjoj destinaciji, bolja povezanost nerazvijenih i devastiranih područja sa razvijenim delovima Srbije, uz kraće vreme putovanja, manje putne troškove i veću bezbednost u saobraćaju, poboljšaće uslove života lokalnog stanovništva, razvoj preduzetništva i veći životni standard u lokalnim samoupravama kroz koje prolazi ta saobraćajnica.

Takođe, izgradnjom auto-puta izmestiće se tranzitni tokovi iz urbanih gradskih zona, što će rasteretiti gradski saobraćaj i smanjiti zagađenost u urbanim sredinama.

Vrednost radova je 333,74 miliona dolara.

Investitor je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a finansijer Vlada Republike Srbije (300,37 miliona dolara kredit kineske EXIM banke i 33, 37 miliona dolara iz budžeta Republike Srbije).

Glavni izvođač radova je Shandong Hi-Speed Group,” stoji u informaciji koju je Odeljenje za odnose sa javnošću JP „Putevi Srbije“ prosledilo, za ovaj događaj akreditovanim medijama, nakon odlaganja najavljenog obilaska radova.

Related posts