PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA ZA DEO LAJKOVAČKE OPŠTINE

Shodno zakonskoj regulativi, a na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Lajkovac, predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, doneo je ODLUKU O PROGLAŠENJU VANREDNE SITUACIJE za deo teritorije opštine Lajkovac, a usled elementarne nepogode – intezivne pljuskovite kiše- i to za sledeće mesne zajednice: Stepanje, Strmovo, Bogovađa, Ratkovac, Donji Lajkovac, naseljeno mesto Lajkovac, Vračević i Jabučje.

Ovom odlukom se naređuje i upotreba mehanizacije i drugih sredstava koja se koriste u vanrednim situacijama, a kojom raspolažu osposobljena pravna lica na teritoriji opštine Lajkovac.

Na delovima teritorije lajkovačke opštine, na kojima je proglašena vanredna situacija usled elementarne nepogode – intezivne pljuskovite kiše, ugroženi su mahom negategorisani putevi i prilazi pojedinim domaćinstvima.

Shodno proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine, Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Lajkovac uveo je neprekidno dežurstvo, a štab je u potpuno mobilnom stanju i u neprekidnom angažovanju i zasedanju.

Related posts