PROGRAM KC „HADŽI RUVIM“

МANIFESTACIJA „DANI LAJKOVCA 2018“

GRADSKA SLAVA OGNJENA MARIJA

Program Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, u okviru manifestacije “Dani Lajkovca”, povodom gradske slave Ognjene Marije , za portal LAJKOVAC NA DLANU, najavila je Snežana Škorić, direktorka Kulturnog centra:

“KC „Hadži Ruvim“ se i ove godine potrudio da osmisli bogat, raznovrstan i jedinstven program u kom će svi naši sugrađani i posetioci moći da pronađu sadržaje koji odgovaraju njihovim interesovanjima, a koji će svakako svima prijati.

„Dane Lajkovca“ u KC započinjemo izložbom skulptura i promocijom knjige „Kolubarske jagljenice“ 24. Jula u Sali bioskopa i galeriji KC, sa početkom u 19 časova. U pitanju je treća knjiga po redu koju je napisao zaista vrstan višestrani umetnik Živorad Ciglića Cigla, rodom iz Skobalja. Cigla je poznati vajar i književnik, po mišljenju mnogih poznavaoca njegovog dela, jedan od najznačajnijih stvaralaca 20. Veka, koji se bavi se bogatom prošlošću Kolubarskog kraja.

O ovoj knjizi će govoriti književnik Božidar Andrejić i profesor književnosti Daren Milivojević. Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti Aleksandra Tanić.

27. jula već drugi put za redom, u okviru manifestacije „Dani Lajkovca“ , Lajkovčani će imati priliku da uživaju u koncertu klasične muzika koji će na gitari izvesti maestralni Momčilo Aleksandrić, mladi i uspešan sugrađanin koji pohađa doktorske studije u Americi, a nedavno je osvojio prvo mesto na prestižnom svetskom takmičenju u Hong Kongu, tako da Lajkovac i te kako ima čime da se ponosi i pohvali.

28. jula svi ljubitelji narodne muzike će imati priliku da zapevaju sa Milanom Topalovićem Topalkom i Ildom Šaulić. U pitanju su dva jako kvalitetna i jako pristojna pevača koji će svojim raskošnim glasovima i širokim repertoarom sigurno napraviti lepu i prijatnu atmosferu te večeri u Lajkovcu.

Ni ovoga puta nismo zaboravili naše najmlađe tako da će 29. Jul biti posvećen upravo njima. Program će početi u 17h a učešće će po prvi put uzeti učenici srednje škole „17. Septembar“ Lajkovac, što je meni lično posebno drago jer mladi treba da budu glavna pokretačka snaga ovakvih i drugih sličnih aktivnosti u svakoj lokalnoj zajednici.

Učešće u programu tog dana će takođe uzeti balerine Baletskog studia „Idea“ koji radi pod okriljem KC, kao solista će nastupiti članica hora KC Anđela Milosavljević, a program ćemo završiti koncertom folklornog ansambla KC po prvi put u pratnji orkestra našeg sugrađanina iz Ćelija Zorana Markovića.

Tog dana je planiran i mini mjuzikl „Vilinska zavrzlama – priče iz mastošume“ , u izvođenju Hepi teatra iz Beograda. U pitanju je moderna bajka, namenjena kako deci tako i njihovim roditeljima a govori o tome kako u vreme prekomerne upotrebe savremene tehnologije ponovo oživeti dečju maštu. Glavni likovi u predstavi su princ Milovan i princeza Ana, zatim dadilja Dada, vila Maštojla, mornar Mika, Aždajica Žderavica i drugi a u predstavi glume Monika Romić, Nikola Ugrinović, Jovana Mladenović, Slavica Ljuji, Uroš Milojević i bitbokser Filip Marković.

Ceo taj dan deci će ulepšati brojni animatori, klovnovi, štulaši, mađioničari i po prvi put u Lajkovcu, statue. Mislim da ćemo svi zajedno uživati sa našim mališanima.

Finalno veče 30. jul rezervisano je za jednu od najpoznatijih grupa bivše SFRJ. U pitanju je grupa Crvena jabuka koja će svojim hitovima u svima nama probuditi mnogo lepih emocije, a mnogi će se složiti sa mojim mišljenjem da je reč o muzici za sva vremena i sve generacije.

Kao predgrupa te večeri nastupiće svima dobro poznati članovi grupe Najt pležrs na čelu sa Lajkovčankom Vedranom Teofilović, koju takođe nismo duže vreme slušali u Lajkovcu.
Ono što će te noći ulepšati lajkovačko nebo jeste veliki vatromet koji će najviše obradovati najmlađe i probuditi dete u svakom od nas.

Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve sugrađane opštine Lajkovac kao i građane susednih opština da nam se pridruže, kao i svih prethodnih godina.

Za kraj samo da napomenem da će u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, koncerti I ostali program će biti održani u sportskoj hali u Lajkovcu.”

Related posts