ODRŽAN 9.”KOLUBARSKI KOTLIĆ”

U nedelju, 22. Jula, kod lovačke brvnare, na reci Kolubari, u organizaciji lovačke sekcije ”Dragan Radović” i Turističke organizacije opštine Lajkovac održano je deveto po redu kulinarsko takmičenje ‘’Kolubarski kotlić’’ na kojem se nadmetala 21 ekipa sa oko 150 učesnika iz Lajkovca, Lazarevca, Beograda i Velikih Crljeni.

Odlukom stručnog žirija prvo mesto osvojila je ekipa ‘’Studenti’’ predvođena kapitenom Nemanjom Aćimovićem. Drugi je bio ‘’Lovački podmladak’’ na čelu sa Nikolom Vitorovićem, dok je treće mesto pripalo ekipi Mirka Popovića, za koju je interesantno napomenuti da je bila sačinjena od četiri generacije Popovića pošto su u kuvanju učestvovali pradeda, deda, sin i praunuk.

Turistička organizacija opštine Lajkovac je za ovu priliku obezbedila pehare za prvo, drugo i treće mesto, majice za kapitene ekipa, zahvalnice za sve koji su doprineli organizaciji ove manifestacije i binu na tri nivoa na kojoj je izveden bogat kulturno-umetnički program u kome su nastupili vokalna grupa “Šapčanke”, harmonikaš Blagoje Pekmezović solista ansambla “Svilen Konac’”, klarinetista profesor Petar Gojković predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske i književnik Radovan Kalabić.

U predivnom ambijentu kraj reke Kolubare priredviđena je i izlozba slika lajkovčanke Snežane Jovanović i mladih ruskih slikara.

Kulturno-umetničkim programom i izložbom praktično je završena i manifestacija “Istok-Zapad lajkovačkom prugom” koju Turistička organizacija opštine Lajkovac organizuje od 2010. godine.

Related posts