DA NAM U ČISTOM PROLAZE GODINE KOJE DOLAZE!

“Domaći Trgovački Lanac” (i “Europrom” kao jedna od njegovih članica”) pridružuje se mnogim trgovinskim lancima koji su već podržali inicijativu Ministarstva ekologije i zaštite životne sredine vezano za početak naplate kesa na kasi.

OD ČETVRTKA, 26. jula, U “EUROPROM”-u će se kese (BIORAZGRADIVE) prodavati po ceni od 2 dinara.

Tim povodom, PR kompanije “Europrom”, Bojana Perić precizira:

“Pored toga što u tome vidimo naš doprinos početku rešavanja velikog ekološkog problema za Srbiju – obaveštavamo sugrađane da će prodaja kesa imati i humanitarni karakter.

OD SVAKE PRODATE KESE U SVIM OBJEKTIMA SVIH ČLANICA “DOMAĆEG TRGOVAČKOG LANCA” – izdvajaće se po 0.2 dinara po kesi u zajednicki fond ovog lanca namenjen donacijama. Donacije će se usmeravati u oblast ZDRAVSTVA i PROSVETE, i javnost će o tome biti obaveštena.

Želimo i ovim putem da odgovorimo na neke od NEGATIVNIH komentara koje smo čuli kroz komunikaciju sa potrošačima, a tiču se ove teme:

1. Najglasniji su komentari koji se tiču toga da je ovo samo način da trgovci zarade.
“EUROPROM” obaveštava svoje sugrađane da je cena koštanja jedne kese koju ćemo prodavati 2 dinara, dakle ista kao i prodajna cena. Zarade nema, i još će se izdvajati i 0.2 dinara za donacije.

2. Što se tiče pitanja zašto će na kesama koje se naplaćuju biti naš logo – to je zakonski dozvoljeno u našoj zemlji, i to je praksa koju prate svi trgovinski lanci koji su počeli sa naplatom kesa.
“EUROPROM” NE ŽELI DA BILO KO OD POTROŠAČA POMISLI DA JE OVO NAČIN DA OD POTROŠAČA DOBIJEMO NEKI VID REKLAME, I TO KOJI ONI PLAĆAJU.

Mi ne kažemo: “LJUDI, KUPUJTE OVE KESE!”.

Mi kažemo upravo suprotno: “NEMOJTE DA IH KUPUJETE! NEMOJTE DA IH KORISTITE, ILI IH KORISTITE SAMO ONOLIKO KOLIKO VAM JE PREKO POTREBNO!”

Hajde da zajedno utičemo na smanjenje potrošnje plastičnih kesa (iako su biorazgradive), i da vratimo staru naviku koja je nekada živela i u Srbiji:

Prilikom odlaska u trgovinski objekat PONESIMO SVOJE TORBE ZA KUPOVINU,
DA NAM U ČISTOM PROLAZE GODINE KOJE DOLAZE!

Hvala na poverenju, dragi prijatelji. Ni u ovom slučaju nismo na različitim stranama – CILJ NAM JE ISTI SVIMA, a to je da generacijama koje dolaze ostavimo čistiju i zdraviju Srbiju.

Neka ovo bude PRVI KORAK ka tome.”

Related posts