“IVA – AGRAR” URADILA PUT U BAJEVCU

Ugledni lajkovački privrednik Živorad Lazarević, vlasnik kompanije „Iva agrar“, još jednom je pokazao visoku društvenu odgovornost.

Široj javnosti je poznato da je Lazarević osnivač i predsednik ženskog odbojkaškog kluba „Železničar“, koji je višegodišnjim ulaganjem doveo do osvajanja Kupa Srbije i Balkanskog kupa. Ovih dana završen je i asfaltiran put kroz Bajevac do kamenoloma u vlasništvu „Ive agrar“, od kojeg veliku korist imaju i meštani.

Put vrednosti oko 30 miliona dinara potpuno je izgrađen sredstvima kompanije. U pitanju je deonica dužine 1600 metara i širine šest metara, pri čemu je asfalt debljine 12 cm, a gornji habajući sloj 4 cm, što su standardi za autoputeve. Ovo je ujedno put za školu u ovom selu, olakšava prilaze njivama, voćnjacima i kućama. Pre nekoliko godina „Iva agrar“ je finansirala izgradnju bunara i česme na postojećem izvoru, čime je meštanima olakšala snabdevanje vodom.

Izgradnja odlične saobraćajnice učiniće kamenolom u Bajevcu jednim od najkonkurentnijih u regionu.

„Iva agrar“ je već poznata po snabdevanju građevinskih firmi agregatima kamena, ostvarujući odličnu saradnju i sa stranim firmama na izgradnji Koridora 10. Poseduje kamenolome u Stepanju, Bajevcu i od nedavno u Osečenici. Osnovana je 1997. godine i poznata je po proizvodnji obogaćene zemlje za cveće „Čarobna zemlja“, da bi poslednjih 10 godina svoj razvoj bazirala na obradi i prodaji kamena.

Related posts