IDU NA VRNJAČKI KARNEVAL

 

Na Promenadi u Vrnjačkoj banji, 18. jula od 19 časova, pored 25 dečijih karnevalskih povorki, nastupiće i predškolci iz lajkovačkog vrtića “Leptirić”, saznajemo od Mile Lončar – Mitrović, ditektorke ustanove.

Ove godine, predstaviće se grupa grupa kostimirana u čarobnjake, a sa decom učesnicima idu i vaspitačice Dragana Tufegdžić i Jovanka Radovanović.

Nakon nastupa, deca ce prenoćiti i boraviti u vrtiću “Radost”, tako da će mališani imati mogućnost da i narednog dana uživaju u programskim aktivnostima karnevala, namenjenim najmlađim učesnicima.

Vrnjački Karneval je, uz Guču i Exit, najveća turisticka manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone. Ova manifestacija okupi preko 200 000 posetilaca. Tokom nedelju dana, u julu mesecu, Vrnjačka Banja je scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, predstava, sportskih dešavanja…

A svakako centralni dogadaj karnevala je Velika medjunarodna karnevalska povorka. Veliki broj karnevalskih grupa iz celog sveta garantuje dobru zabavu i provod tokom ovih dana. Tokom karnevalskih dana, posetici će naići na tradicionalno topao doček domaćina i karnevalsko raspoloženje koje će im omogućiti da sve probleme ostave po strani. Iz godine u godinu ova manifestacija okuplja sve veći broj učesnika i posetilaca, kako iz zemlje tako i iz celog sveta. Priznanje za dosadašnji rad predstavlja “Turisticki cvet” za najbolju turisticku manifestaciju. Ovu prestižnu nagradu dodeljuje Turisticka organizacija Srbije, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i usluga

Related posts