POČELA IZGRADNJA POSTROJENJA U SLOVCU

Predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, sa najbližim saradnicima, ozvaničio je juče početak izgradnje Postrojenja za preradu otpadnih voda u Slovcu. Bilo je planirano da ovaj projekat, finansiran iz opštinskog budžeta, bude realizovan prošle godine, ali je čitavih 12 meseci trajalo dobijanje svih dozvola od javnih preduzeća „Putevi Srbije“ i „Železnice Srbije“, rekao je Živković. Zbog toga su sredstva preneta u ovu godinu i nakon sprovedene procedure juče su počeli zemljani radovi.

– Reč je o projektu vrednom 27 miliona dinara i ovo je jedna od najveći ovogodišnjih investicija u opštini Lajkovac. Predstavlja nastavak rešavanja komunalnih problema u opštini, pre svega u njenim rubnim delovima. Na ovom mestu za nekoliko meseci biće izgrađeno mini-kompaktno postrojenje za preradu otpadnih voda za Slovac i deo Nepričave. Razmišljali smo dugoročnije tako da smo za 2018. izdvojili 12 miliona dinara kako bismo na ovo postrojenje priključili i fekalnu kanalizacionu mrežu dužine tri kilometra, koja nedostaje u ova dva mesta, kako bi i postrojenje dobilo kompletnu funkciju.

Živković je podsetio da je prošle godine urađena kanalizacija u Rubribrezi, u delu Jabučja, ove godine u Slovcu, a budžetom je predviđeno 30 miliona dinara za isto minikompaktno postrojenje u Bogovađi. Na taj način rukovodstvo Opštine Lajkovac nastavlja da rešava značajna pitanja: od izgradnje škola i puteva do vodosnabdevanja i izgradnje kanalizacione mreže, zaključio je predsednik Andrija Živković.

Related posts