AKCIJA ČIŠĆENJA NA KOLUBARI

Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje obeležava se 22. aprila u više od 150 zemalja širom sveta. Ovaj praznik ima za cilј da poveća svest lјudi o ugroženosti životne sredine, kao i da se za njih angažuje što šira javnost. Dan planete zemlje – 22. april, dan je kada mislimo na životnu sredinu i na to kako da joj pomognemo. U ovom događaju svake godine učestvuje milijardu ljudi, čineći Dan planete zemlje najvećom građanskom akcijom na svetu, HAJDE DA MI I BUDEMO DEO TE VELIKE AKCIJE CISCENJA.

Plan aktivnosti za nedelju 22 april je: okupljanje od 7 :30 do 8 časova kod Jolića vodenice na Kolubari. U planu je da se pokupi smeće izmedju dva mosta sa obe strane reke Kolubare. Poneti rukavice a planinarsko društvo će obezbediti kese za smeće.
Po završetku ćišćenja planinari ( a mogu i ostali učesnici) će otići do manastira Bogovadja, preko Pepeljevca. U planu je pešačka i biciklistička staza. Ujedno se obilazi staza, popravlja markacija i uraditi trek. Negde će biti napravljena pauza i napraviti lovački doručak ( kobasice peći na vatri, koje će bitii kupljenje po završetku ciscenja).

Planirani povratak u Lajkovac je u popodnevnim satima.

“POZIVAMO sve planinare kao i sve gradjane da nam se priključe u nedelju. Vise informacija kod Vlade 063253054 i Pedja 0652251769, Daren+38162790203”, poručuju organizatori akcije.

Related posts