APRILSKE AKTIVNOSTI PLANINARA

Tokom aprila planinari PSD Ćire Lajkovac bili su veoma aktivni. Odlazeći na planinarske akcije promovišući tako zdrav način života, sklapanje novih poznanstava a ujedno i prezentaciju svoga društva i turističkih potencijala Lajkovca.

“Stazama 2. Srpskog ustanka” na Rudniku, tradicionalnoj akciji od 119 učesnika Ćra je bio zastupljen sa 19 članova i najbrojnije društvo na manifestaciji.

Potom 7. aprila usledila je republička akcija na Gledićkim planinama i Ćira je imao 4 predstavnika i ugostio gošću iz Hrvatske.

Ni biciklistička sekcija nije mirovala. Takodje 1. aprila biciklisti su presli ni malo laku stazu od Lajkovca do Rajca i nazad.

Yatim 8. aprila usledio je novi izazov, Lajkovac-Mionica-Ribni;ka pe’ina- Banja Vrujci- Lajkovac oko 70km po prelepom danu. Dani aktivnosti se nižu.

Na drugi Vaskrs 22 učesnika na Vaskršnjem susretu planinara na Divčibarama a nekolicina planinara je podržala i Tucijadu u Ćelijama istoga dana.

U nedelju 16 aprila planinari Ćire (19) ugostili su planinare iz Požege (20), PD Vis Lazarevac ( 9 ) i PD Povlen Valjevo ( 6 ) na reci Gradac. Pri tom su posetili i manastir Ćelije. U okvuru ove akcije biciklistička sekcija Ćire je bicikkom prešla ovu stazu i pridodali obilazak spomenika Stevanu.Filipoviću i manastir Lelić i prešli oko 85 km.

Posebno ohrabruje činjenica da je na svim ovim akcijama bilo dece uzrasta od 5 do 10 godina kao i mladih. “Nadamo se da dolaze još bolji dani Lajkovačkog planinarstva i biciklizma,” kažu u PSD Ćira.

I jedna najava za nedelju 22 april: povodom Dana planete planinari, pčelari i ekolozi će organizovati čišćenje dela reke Kolubare izmedju mostova.

Related posts