PRVA PRIVATNA ŠKOLA ENGESKOG JEZIKA

Lajkovac je dobio nešto novo, korisno i zanimljivo, što je ovoj sredini uistinu nedostajalo! Naime, počeo je sa radom Obrazovni centar stranih jezika , koji otvara mogućnost svima da nauče engleski jezik, namenjen je svim uzrastima na svim nivoima. Škola je dobila saglasnost Ministarstva prosvete i polaznici škole, po njenom završetku, dobijaju Sertifikat o odgovarajućem stadijumu savladanog engleskog jezika.

Engleski se ovde, u moderno, namenski opremljenom i uređenom prostoru, može naučiti kroz formu engleskog zabavišta (za decu uzrasta od 4-7 godina), kroz konvencionalne kurseve, kao i kroz individualnu i grupnu nastavu.

Na ovu ideju došla je mlada i ambiciozna devojka Dragana Tomić, koja je u Americi završila dva fakulteta: psihologiju i engleski i španski jezik. Lajkovčani su do sada Draganu prepoznavali mahom po uspesima u košarci, bila je i sportista godine, a trenutno je kapiten izuzetno uspešnog lajkovačkog ženskog Košarkaškog kluba „Železničar“.

Kaže, da nije bilo previše dileme oko toga da li će ostati u Americi. Znala je da želi da se vrati u Srbiju, a nepunu godinu po povratku iz Amerike sazrela je i ideja o otvaranju škole jezika, upravo ovde u Lajkovcu. Dragana ima 27 godina i bukvalno je radoholičar. Uz to neprestano radi na sebi, edukije se i usavršava. Njen dan je ispunjen obavezama, a ono što njene obaveze povezuje jeste upravo želja da svoje znanje i umeće prenese drugima. To čini veoma vešto, nalazeći što optimalnije pristupe, najrazličitijim metodama. U tome joj sigurno pomaže i poznavanje psihologije, ali i veliko iskustvo u kolektivnom sportu. Od presudnog značaja je izgleda njena pozitivna energija i posvećenost poslu. Slučaju ne prepušta ništa, do najsitnijih detalja. Uz sve to je skromna, bez naglašene želje da bude citirana, a sva ova zapažanja provejavala su kroz razgovor koji smo vodile.

Dragana Tomić je na prvi pogled kao i sve druge devojke, a ipak toliko različita, osobena, sa čvrstim stavom i jasno izgrađenim sistemom vrednosti. Svoj poslovni i autoritativan stav sa lakoćom prenosi na druge i navodi ih da pomeraju granice svojih ambicija.

Gledajući je u njenom malom carstvu, za katedrom u učionici, punu planova, čovek ne moše da se otme utisku da pred sobom ima mladu osobu koja je pronašla sebe upravo u ovom poslu i to sistemom negativne eliminacije, bez dvoumljenja odbacujući ono što neće, ma koliko to drugima bilo atraktivno.

Možda bi neka druga mlada devojka sličnih predispozicija, umesto privatnog biznisa odabrala da radi u nekoj stranoj firmi u prestonici za dobru platu ili da čeka posao u javnom sektoru…Ili bi jednostavno ostala u Americi..Možda Draganina životna priča podstakne neke druge mlade ljude “da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke”…

Ipak, Dragana se vratila u Lajkovac, tu je sa svojom porodicom, od koje je bila odvojena osam godina, Lajkovac je dobio prvu privatnu školu engleskog jezika, a lajkovčani šansu da nauče ili usavrše engleski jezik.

Gotovo da nema osobe koja nema potrebu da svoj engleski usavrši, a vise nema ni razloga da oni koji engleski jezik ne znaju dozvole sebi da ih nepoznavanje jezika sputava i bude im prepreka ni na putovanju, ni u poslu.

Ovde je otvorena mogućnost da engleski usavršite i u onoj oblasti koja je vasa interesna sfera, shodno tome za koju vrstu konverzacije želite da se pripremite i kojim poslom ili aktivnostima se bavite.

Obrazovni centar stranih jezika PATTERSON nalazi se u centru Lajkovca, preko puta Gradske kuće u ulici Slobodana Jovanovića br. 7, a zainteresovani sve informacije mogu dobiti na 065/ 3431-441

Related posts