UOČI FINALA KUPA SRBIJE U LAJKOVCU

 

U beogradskom hotelu “Kraun Plaza” juče je održana konferencija za novinare povodom finalnih utakmica Kupa Srbije 2017/2018. u obe konkurencije, koja će se odigrati u subotu, 3. marta u Hali sportova u Lajkovcu. Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri sve četiri ekipe: Ivana Lazarević i Svetlana Ilić iz lajkovačkog Železničara, Nikolina Lukić i Aleksandar Vladisavljev iz Crvene zvezde, Marko Božović i Hamza Zatrić iz Novog Pazara, i Aleksandar Gmitrović i Dragan Kobiljski iz Crvene zvezde.

Kapiten Ivana Lazarević rekla je da je ovo prvo veliko finale za odbojkašice Želje, da ekipa piše istoriju kluba i da će dati sve od sebe da trofej ostane u Lajkovcu.

Šef stručnog štaba Železničara Svetlana Ilić u obraćanju novinarima i javnosti izjavila je:
-Zadovoljni smo postignutim u ovoj sezoni: osvojili smo Balkanski kup, prvi put smo drugoplasirana ekipa na kraju regularnog dela Superlige, evo nas u finalu Kupa i predstoji nam plejof Superlige. Mislim da smo svima dokazali ono što nismo ni bojažljivo izgovarali, ali smo se trudili da ne zvučimo bahato: da želimo da se nađemo u vrhu ženske odbojke. Finale Kupa je jedna utakmica, borba za trofej i biće sigurno uzbudljiva. Teško je odrediti ulogu favorita: ako uzmemo u obzir istoriju sigurno je da Zvezda mora da preuzme ulogu favorita sa 17 trofeja u ovom takmičenju. Što se mene kao trenera Železničara tiče i imajući u vidu ono što znam o svojim devojkama, ubeđena sam da smo kadri za veliki spektakl i da nismo slučajno u ovom finalu.

Trener Crvene Zvezde Aleksandar Vladisavljev rekao je da se radi o podjednako kvalitetnim ekipama koje su u vrhu naše odbojke i da će to garantovati dobar meč i veliko zadovoljstvo za publiku.

Na konferenciji je saopšteno da će Hala sportova u Lajkovcu biti ispunjena do poslednjeg mesta, a predstavljeni su i pobednički pehari, kreacije “Broks dizajn”.

Finale 53. Kupa Srbije 2017/2018 u konkurenciji odbojkaša između Novog Pazara i Crvene zvezde odigraće se od 16.00 časova, a finale 52. Kupa Srbije 2017/2018 u konkurenciji odbojkašica između Crvene zvezde i Železničara iz Lajkovca od 19.00 časova.

Obe utakmice direktno će prenositi RTS 2.

Related posts