ZA SEOSKE PUTEVE 30 MILIONA DINARA

Opština Lajkovac je u ovoj godini izdvojila 30 miliona dinara za nekategorisanu seosku putnu infrastrukturu, čime će biti finansirana rekonstrukcija i asfaltiranje oko 10 kilometara puteva.

Prva seoska saobraćajnica koja će dobiti asfalt u ovoj godini je put za Brkiće u Ratkovcu dužine 520 metara. Prva deonica dužine 400 metara dobiće asfalt odmah posle Sretenja, a do kraja februara će put biti kompletiran. Zahvaljujući blagoj zimi Opština Lajkovac završava radove zapiočete u 2017. godini, među kojima je i putna infrastruktura, izjavio je predsednik Andrija Živković.

-Sledi uređenje prostora u ulici Dimitrije Tucovića u Lajkovcu, odnosno trotoara do reke Kolubare, a izvođač je takođe „Kolubara građevinar“ iz Lazarevca. U toku je tender za izgradnju puta za Ivkoviće u Bajevcu, koji je planiran u 2017, a biće realizovan sada, zbog objektivnih problema ili nerazumevanja pojedinih činovnika. Upravo smo raspisali tender za projektovanje lokalnih nekategorisanih puteva u 2018. godini, pre svega u selima koja su u prošlosti bila zapostavljena. Nadam se da će prvi asfalt u pojedinim selima, poput Stepanja, Rubribreze i Ćelija biti urađen u aprilu. Očekujem da rebalansom odvojimo još novca za asfaltiranje, pre svega seoskih puteva.

Predsednik Živković je najavio i konačan završetak pešačke i biciklističke staze kroz Rubribrezu, koja je dobrim delom urađena u 2017. godini, a ostalo je još oko 600 metara do rampe u Lajkovcu. To je staza koja je izgrađena pored puta Lajkovac-Valjevo, između kolovoza i pruge, i značajno olakšava kretanje učenicima i drugim građanima. Novac za završetak ovog projekta biće obezbeđen preko Saveta za bezbednost saobraćaja.

Related posts