POBEDILE KLEK, ZAVRŠNICA U OBRENOVCU

U pretposlednjem, 17. kolu Superlige Srbije Železničar je u Hali sportova Lajkovac savladao Klek MD sa 3:1, po setovima 23:25, 25:15, 25:20, 25:17. Gošćama su bodovi bili preko potrebni u borbi za opstanak, tako da su iznenadile favorizovani tim Železničara u prvom setu. To je bila dovoljna opomena za iskusni sastav Svetlane Ilić, kojem su sva tri boda bila neophodna zbog trećeg mesta pred plej-of, tako da su naredna tri seta odigrale u skladu sa kvalitetom i renomeom. Prva postava Želje napokon je odigrala kako treba, što se vidi i po rasporedu poena: Stanimirović 20, Jovičić 18, Gajić 13, Vasileva 11, Kutlešić 10, Lazarević 5 i Mlađenović 3.

Ostali rezultati: Vizura – TENT 3:0, Crvena zvezda – Partizan 3:0, Dinamo (Pa) – Spartak (S) 3:0 i Jedinstvo (SP) – Srem (SM) 3:0. Vizura je prva sa 45 bodova (15 pobeda), Crvena zvezda druga sa 41 (13), Železničar treći sa 39 (13), a Jedinstvo četvrto sa 38 bodova i takođe 13 pobeda.

Odluka o plasmanu od drugog do četvrtog mesta i boljoj poziciji za plej-of pašće u poslednjem kolu, u igri su Crvena zvezda, Železničar i Jedinstvo iz Stare Pazove. Sva tri tima gostuju: Lajkovčanke u Obrenovcu, Zvezda igra u Subotici, a Jedinstvo u u Kleku.

Što se tiče začelja, Srem iz Sremske Mitrovice je otpisan dok pančevački Dinamo i Klek MD imaju šansu za opstanak, što će zavisiti od njihovih rezultata u poslednjem kolu. Veće šanse ima Dinamo jer gostuje u Sremskoj Mitrovici.

Related posts