USAID i UNDP OTVARAJU SPORTSKI TEREN U LAJKOVCU

 

U utorak 17. oktobra u 11.30 časova, američka vlada i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) zvanično će otvoriti novoizgrađeni sportski teren u sportskom kompleksu u Lajkovcu, koji će koristiti deca iz obližnjeg vrtića, osnovne i srednje škole, kao i deca migranata i izbeglica smeštena u Centru za azil u selu Bogovađa, opština Lajkovac.

Radovi u vrednosti od 50,000$ uključili su pripremu zemljišta, postavljanje staza, ograde, osvetljenja i video nadzora. Sportski teren ima tri površine, stazu od tartana, od veštačke trave i od peska, za trčanje na 100m, razvoj motoričkih veština dece i skok u dalj.

Izgradnja sportskog terena deo je USAID-ovog “Projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu”, koji sprovodi UNDP, i čija je ukupna vrednost 1.3 miliona dolara. Ovaj projekat pomaže gradovima i opštinama koje su najviše pogođene migrantskom krizom da unaprede svoje javne usluge i infrastrukturu. Poboljšanja pomažu lokalnim zajednicama da se izbore sa efektima migrantske krize i od njih koristi ima i lokalno stanovništvo i migranti.

Događaju će prisustvovati: državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Bojan Stević, zamenik direktora Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj u USAID-u, Džefri Skarin, portfolio menadžer UNDP Srbija, Tatjana Strahinjić Nikolić, predstavnik Komesarijata za izbeglice i migracije i Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.

 

Related posts