REŠENJE VODOSNABDEVANJA

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća raspravljan je izveštaj o radu JP „Stubo Rovni“, koji je za opštinu Lajkovac i njene građane višestruko značajan jer će rešiti deo problema vodonabdevanja. U tom kontekstu, izvestilac je na sednici obavestio članove Opštinskog veća da je sve spremno da voda iz akumulacije bude puštena u delove u kojima je završena vodovodna mreža, odnosno do Ratkovca i Slovca.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je rekao da je u toku raspisivanje tendera za spajanje Oštrikovca sa Ratkovcem:”Jedini problem u narednom periodu biće izdvajanje sredstava za dobijanje upotrebne dozvole, za koju je, po rečima izvestioca, potrebno 2,5 miliona dinara. Ako Grad Valjevo ne bude hteo da učestvuje u tome, Opština Lajkovac će pokušati da nađe finansijsko rešenje jer muke mučimo sa vodosnabdevanjem poslednjih godina. Pre mesec dana imali smo sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom IO SNS Darkom Glišićem, na kojem je konstatovano da je prioritet i Lajkovca i Valjeva rešavanje vodosnabdevanja. Obećano je da će do kraja prve polovine 2018. godine država sa sedam miliona evra finansirati završetak radova na magistralnom cevovodu od brane Stubo do Lajkovca.”

Živković očekuje da će radovi početi naredne godine i da će se od 2019. cela opština napajati vodom iz hidrosistema u selu Stubo kod Valjeva. Na taj način Lajkovac više ne bi imao problema sa Lazarevcem jer ne bi koristio vodu iz Nepričave, a svi delovi Lajkovca i okolna sela imali bi vodu po neuporedivo nižoj ceni u odnosu na sadašnju.

Related posts