TRI POŽARA I SMRT

Istovremeno u tri sela lajkovačke opštine:Bogovađi, Jabučju i Rubribrezi juče su besneli požari na otvorom, a Milovan Sarić iz Bogovađe je umro , najverovatnije usled srčanog udara prilikom izbijanja požara.
Najkritičnije je bilo u Bogovađi, gde je požar izbio u ekonomskom delu dvorišta u zaseoku Sarići, nakon čega je požar zahvatio i obližnju šumu. Pored lajkovačkih vatrogasaca i ovdašnjeg komunalnog preduzeća, intervenisala je i vojska. Požar je lokalizovan tek u kasnim večernjim satima.
Vatrogasci iz Ljiga, Mionice i Valjeva su istovremeno imali više intervencija na svom području, tako da je njihov dolazak bio nemoguć.
Ništa manje nije bilo dramatično ni u Gornjem kraju Jabučja, gde je vatrena stihija zahvatila njive i obale u delu gde žive familije Milići, Ćatići i Radovančevići. Pored meštana, koji su se žestoko borili da im vatrena stihija ne zahvati domaćinstvs, pored lajkovčana, požar su gasili i vatrogasci sa Uba i iz Tamnave-Zapadno polje.Vatra je besnela i na granici sa Radljevom.
Uprkos brojnim otežavajućim okolnostima, najbrže je lokalizovan požar u Rubribrezi, čime je izbegnuta veća opasnost i šteta.
Nadležni apeluju na građane, da ne pale strne ostatke i obale, uz podsećanje da je to kažnjivo i uz konstataciju da je ljudski faktor najčešći uzrok požara na otvorenom.
Pre samo nekoliko dana, upravo zbog ljudskog faktora gorelo je blizu 100 hektara na potezu od Nepričave do Ruklade, podsećaju nadležni.
Uzroke požara utvrdiće istraga.

Related posts