TRIBINA SVETOZARA RADIŠIĆA

U sredu 26. jula od 19 časova u okviru manifestacije Dani Lajkovca u Gradskoj kući, a u organizaciji  lajkovačkog Udruženja penzionera “Kolubara”, pukovnik Svetozar Radišić održaće predavanje o specijalnom ratu protiv Srbije, koji je u toku, na temu “Osvešćenje”.

Prof. dr Svetozar Radišić, pukovnik Vojske Srbije u penziji, bivši portparol Vojske Jugoslavije, ekspert je za strategiju i doktrinu, borbenu gotovost, „svedimenzionalnu odbranu“, „psihološki rat“, „neoružane oblike agresije“ i „novi svetski poredak“.

Na osnovu ocena eksperata iz oblasti teorije ratovanja i metodologije ratne veštine, Radišić je u teoriju ratne veštine uneo je novu klasifikaciju ratova, naučno objašnjenje ratova,  predviđanja ratova budućnosti u kojima će nestati prostor kao faktor rata.

Iako je dr Svetozar Radišić jedan od naših najuvaženijih stručnjaka i poznavalaca svetskih vojnih tokova, njegova znanja nisu potrebna današnjoj Vojsci Srbije. Iako profesor od kojeg su mnogi oficiri prikupili vrlo bitna znanja, sada je pisac čija dela su potrebna nekom drugom. A to su prave armije čitalaca koje mu se javljaju iz svih država, sa svih kontinenata.
Tako nekadašnji predavač i, najzad, portparol Vojske Jugoslavije, dr Svetozar Radišić provodi penzionerske dane vredniji nego ikad, okružen čitaocima i sa sve više naslova naučnopopularnih knjiga koje su ostale njegovo delo za nezaborav, ali i upozorenje kuda idemo.

 

Related posts