I ZVANIČNO SRPSKOLIGAŠ

FK Železničar definitivno ostaje srpskoligaš. U godini velikog jubileja, ovo je lepa vest za sve one kojima je “Želja” u srcu.

Ubsko Jedistvo i lajkovački Železničar našli su se u Srpskoj ligi Zapad posle odluka nadležnih da se FK Smederevo i FK Seljak iz Mihajlovca, koje vode braća Lukić, presele dva ranga niže zbog nameštanja međusobne utakmice u Smederevu, koju su Mihajlovčani dobili sa 4:3. Jedinstvo je bilo dugo u Zonskoj ligi Drina, a Železničar pretpolednji na srpskoligaškom “zapadu”.

Železničar se kao pretposlednji na tabeli obreo u Srpskoj ligi Zapad, gde već nastupa godinama. Uprkos maloj krizi u prethodnoj sezoni, Želji svakako tu i jeste mesto – i po infrastrukturnoj opremljenosti, odnosno po uslovima za treniranje i igranje utakmica, podršci opštine i privrede, po stručnom štabu i brojnim mlađim selekcijama i Školi fudbala itd.

Na srpskoligaški Zapad vratilo se i ubsko Jedinstvo, kao drugoplasirani tim ZoneDrina. Iz Srpske lige Zapad ispala je samo Jošanica iz Novog Pazara, a novi članovi su Provo iz istoimenog sela kod Vladimiraca, Tutin i Proleter iz Vranova kod Smedereva.

Kao favoriti za najviši plasman slove Budućnost-Krušik, Sloga iz Požege, Zlatibor iz Čajetine, eventualno Loznica i ubsko Jedinstvo.

Prelazni rok je u toku, svi se pojačavaju, pripreme su počele, a jesenji deo prvenstva počinje sredinom avgusta.

 

Related posts