PREDUZETE MERE

I početkom ove sedmice zadržaće se veoma toplo vreme sa temperaturama koje će dostići svoj maksimum u ponedeljak i utorak.
Na osnovu upozorenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije od 09.07.2017.godine, a u skladu sa izdatim upozorenjem Republičkog hidrometeorološkog zavoda, koje glasi „Da se danas (09.07.) do srede (12.07.), očekuju ekstermno visoke temperature i da će se kretati od 34 do 38 stepeni a ponegde i 40 stepenii i da takve temperature mogu imati negativne posledice po život i zdravlje ljudi i izazvati požare na otvorenom prostoru, lajkovački Opštinski štab za vanredne situacije preduzeo je naložene mere:
1. Apelovanje preko sredstava javnog informisanja da se građani pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre na otvorenom, što podrazumeva zabranu paljenja trave strnjike i slično, u cilju sprečavanja pojave požara na otvorenom;
2. Obezbeđene cisterne sa vodom za piće, locirane na mestima gde je jača frekvencija ljudi;
3. Zdravstvene službe u narednim danima pojačaće aktivnosti na obezbeđenju dovoljnog broja patronažnih ekipa;
4. Sve službe koje participiraju u navedenim aktivnostima su uvezane i formiran je manji operativni tim koji će koordinirati aktivnosti u ime štaba za vanredne situacije.

Kordinator za vanredne situacije,

Branko Ivanović

Related posts