PREDSEDNIK O VODOSNABDEVANJU

Na mestu incidentne situacije, kod Bajića kafane, zatekli smo Andriju Živkovića predsednika opštine Lajkovac: “Pre svega, ja želim svim građanima koji se snabdevaju vodom sa izvirišta u Nepričavi da uputim jedno veliko izvinjenje i da kažem da ulažemo velike napore da se vodosnabdevanje normalizuje tokom dana.

Ono što je glavna stvar, jeste da građani lajkovačke opštine treba da znaju da nema isključenja od strane lazarevačkog vodovoda. Mi svoje obaveze prema njima izmirujemo prema dogovoru. Glavni razlog isključenja i nestanka vode jeste upravo ono čemu i težimo poslednjih meseci, da normalizujemo odnos sa GO Lazarevac i upravo smo se zbog toga i odlučili da na magistralnom cevovodu zamenimo svih 12 vodomera , kako bi nakon toga znali stvarnu potrošnju , koliko opština Lajkovac troši vode i koliko duguje ili ne duguje lazarevačkom komunalnom preduzeću.

Do nastalih kvarova došlo je zato što magistralni vodovod nije održavan poslednjih decenija i upravo zbog te dotrajalosti dolazi do stalnih pucanja, što se nažalost dogodilo i juče, upravo na najkritičnijim mestima, i to u momentu kada je posao oko zamene vodomera bio skoro završen.

Nadamo se, da će deo Lajkovca  od Autobuske stanice prema Jabučju i prema Selu Lajkovcu)  vodu dobiti do 12 časova, a preostali deo Lajkovca do kasnih popodnevnih sati. Šaht kod Bajića kafane je glavni šaht za snabdevanje vodom gotovo celog Lajkovca, od Pepeljevačke rampe do Autobuske stanice i kompletan deo ispod pruge.

Upućujem apel svim građanima na razumevanje i strpljenje, jer su svi ovi radovi na korist građana i rešenje višedecenijskog problema i rešavanja odnosa sa lazarevlanima. Nikakva isključenja od strane Lazerevca ne postoje, nestašica vode je isključivo usled radova i kvarova.

Nastojimo, da prvo pre svih vodu dobiju ustanove od vitalnog značaja za funkcionisanje opštine, pre svega vrtić i Dom zdravlja.

Apelujem na razumevanje, jer rešavamo višedecenijski problem.

Svaki građanin se i u ovim okolnostima, može u svakom momentu, usled potrebe obratiti meni i direktoru komunalnog preduzeća i svaki problem će biti rešen.”

Related posts