NOVI IZGLED CENTRA LAJKOVCA

Danas je otpočelo popločavanje trotoara behaton kockama u ulici Vojvode Mišiča u Lajkovcu. Popločavanje je otpočelo od raskrsnice kod nekadašnje Bajića kafane.
Uređenje glavne ulice jedan je od najvećih projekata u lajkovačkoj opštini u ovoj godini. Radovi  su u toku i izvode se u dužini od 700 metara. Rekonstrukcija glavne ulice otpočela je krajem prošlog meseca, radovi će trajati ukupno dva meseca, a planirano je da ulica bude popločana do 30. jula, odnosno do gradske slave Ognjene Marije. Vrednost radova je oko 20 miliona dinara, koje je opština izdvojila iz budžeta. Radi se kompletna rasveta, zamena ivičnjaka, postavljanje mobilijara i zelenih površina, što će sve bitno doprineti lepšem i funkcionalnijem izgledu glavne ulice i kompletnom utisku same varoši.

Nakon tih radova, planirano je da se oko zgrade Gradske kuće poploča deo koji je trenutno posut rizlom, a u neposrednoj blizini Gradske kuće biće izgrađna i fontana. Za ove radove tebalansom budžeta opština je izdvojila oko sedam miliona dinara.

Related posts