TROJE LAJKOVČANA U GO DSS-a

Glasovima skupštinara iz cele Srbije na trinaestoj Skupštini DSS-a održanoj u Beogradu dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izabran je za novog predsednika te partije,saopšteno je iz DSS-a.

Na skupštini su izabrana i tri potpredsednika DSS –a: Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane. Na Skupštini je izabrano i 170 članova Glavnog odbora.

U najviše stranačko telo izabrana tri člana iz Lajkovca: Miloš Purić, Ivan Stefanović i Marko Protić. Za mesec dana je konstitutivni Glavni odbor na kom će se birati novo Predsedništvo i novi Izvršni odbor.

 
Novoizabrani predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je na početku izborne skupštine DSS-a da je to samo po formi izborna, a u stvari je osnivačka skupština jednog novog DSS-a.
“Da li ćemo u izgradnji te nove snage uspeti, zavisiće skoro isključivo od nas. Zavisiće od naše vere, naše energije, našeg umeća, i ako hoćete, našeg osećanja odgovornosti, prema nama samima, prema našoj deci, prema našim precima, prema Srbiji”, rekao je Jovanović.
U obraćanju na Skupštini Jovanović je podvukao da nije reč samo o Demokratskoj stranci Srbije i njenom novom početku već o neophodnosti novog početka za Srbiju.
Kako je rekao, smatra da je došlo vreme da se politički sistem “Petooktobarske Republike” zameni novim političkim sistemom uz želju da novi DSS, bude nosilac ideje promene političkog sistema u Srbiji.

 
Kako se navodi u saopštenju, Miloš Jovanović, novi predsednik DSS-a je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu, završio je Petu gimnaziju i Pravni fakultet na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona. Na istom univezitetu je magistrirao iz oblasti međunarodnih odnosa 2001. godine i odbranio doktorsku disertaciju 2010. godine.
Od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju za međunarodnopravna pitanja i bio je član srpske delegacije u pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije, vođenim pod okriljem međunarodne posredničke trojke.
Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Srbije.
U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Vojsku je služio 2003. godine u 63. padobranskoj brigadi.
Govori francuski i služi se engleskim jezikom, oženjen je i otac dva sina.

Related posts