OBAVEŠTENJE

Odlukom Eparhijskog Upravnog odbora i Eparhijskog saveta Eparhije valjevske, a po blagoslovu Episkopa valjevskog gospodina Milutina, osniva se Pravoslavni savetodavni centar u prostorijama Duhovne biblioteke u Valjevu ulici Pantićeva broj 7 . Pravoslavni savetodavni centar Sveti Justin je prva terapijsko-duhovna ustanova u Eparhiji valjevskoj po uzoru na čuveni Patirsko-duhovni centar Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke koji je osnovan sa blagoslovom blažene uspomene Patrijarha srpskog Pavla. Pravoslavni savetodavni centar je sinteza savremene medicine i pravoslavne nauke koji objedinjeni služe narodu radi duhovnog zdravlja. Ova sveta ideja rodila se u manastiru Ćelijama u srcu Ćelijskog sestrinstva sa velikom željom da pomognu duhovno napaćenom narodu, sledujući put svog duhovnika Svetog oca Justina.
Cilj Pravoslavnog duhovnog centra Sveti Justin je da sveštenici i visoko obrazovani stručnjaci iz oblasti teologije, psihologije, psihijatrije i sociologije sa bogatim iskustvom u svojim naučnim oblastima pomognu besplatno svima koji zatraže savetodavnu pomoć u Pravoslavnom duhovnom centru Sveti Justin u kojem počinje da se vrši:
– Duhovno savetovanje – Individualno savetovanje i terapija, – Savetovanje mladi- -Predbračno, bračno i porodično savetovanje – Psihijatriska evaluacija i psihoterapija – Prevencija upotreba droge i alkohola kao i terapija sa zavisnicima – Problemi sekti i njihove štetnosti po ljudsku dušu -Psihološki problemi u starosti -Edukovanje za život u novoj sredini – Posttraumatski sindrom
U slučajevima dalje intervencije Centar sarađuje sa potrebnim medicinskim i socijalnim institucijama. Sve informacije koje se odnose na dolaske i savetovanja održavaju se u profesionalnoj diskreciji i sigurnosti. Pravoslavni savetodavni centar Sveti Justin počinje sa radom 1. i 2. juna pa posle praznika (Duhovi) 7.-8.-9. juna kada prijave zainteresovani svoju posetu mogu obaviti tih dana od 10-19 časova u prostorijama Duhovne Biblioteke ( Pantićeva br.7).
Telefon 014/233-403; mob. 064/911-70-11 a po izuzetnoj potrebi pozvati Manastir Ćelije na broj tel 014/3519-715. Znači za najavljene pacijente zvanično počinje Centar 12.juna ove 2017.god.
Igumanija Glikerija Janjić

Related posts