DONACIJA FONDACIJE DIVAC

U Osnovnoj školi “Mile Dubljević” u  Lajkovcu uručena je donacija u vidu sadnica od strane Fondacije Ana i Vlade Divac. U pitanju je ukupno 165  sadnica, koje će učenici škole zasaditi sa volonterima Fondacije. Takođe, Centru za azil isporučene su sadnice, koje će volonteri zasaditi sa migrantima.

Ova donacija realizovana je kroz projekat ” Podrška lokalnim samoupravama u odgovoru na izbegličku krizu” koji realizuje Fondacija Divac u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj.

Lokalni koordinator za Lajkovac na pojektu ” Podrska lokalnim samoupravama u odgovoru na izbeglicku krizu” koji realizuje Fondacija Divac u saradnji sa USAID-om, Marija Đorđević, kaže da je akcija realizovana u cilju širenja solidarnosti i tolerancije koje se promovišu  raznolikim aktivnostima i radom za migrantima i lokalnim stanovništvom.

” U okviru projekta, donirano je  školi i Centru za azil ukupno 165 sadnica. U društvu profesora, učenika i volontera naše Fondacije zasadili smo u školskim dvorištima OŠ ” Mile Dubljević”u Lajkovcu i Bogovadji sadnice. Nakon toga, posetili smo Centar za azil u Bogovadji gde smo sa izbeglicama sa Bliskog istoka i volonterima ponovili akciju. Nadam se da cemo kroz ovakve akcije i pozitivnim slikama smanjiti predrasude o izbeglica kod onih koji ih imaju,” rekla je koordinatorka Marija Đorđević, za portal LAJKOVAC NA DLANU.

Related posts