LAJKOVAC NA SAJMU TURIZMA

Lajkovačka Turistička organizacija predstaviće se i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji traje od 23. do 26. februara. Štand Turističke organizacije opštine Lajkovac smešten je u hali 4, a na njemu će biti predstavljeni turistički potencijali Lajkovca, manastiri, crkve, vodenice, arheološka nalazišta, Lajkovačka pruga, sportski i rekreativni objekti, manifestacije, smeštajni potencijali i sve drugo što doprinosi razvoju turizma  opštine.

Glumac Mikica Petronijević, u ulozi Mila iz Lajkovca, frulašica Biljana Paunović i flautiskinja Jelena Milićević, animiraće posetioce. Volonteri Više turističke škole iz Beograda, njih osam, dežuraće na lajkovačkom štandu čime će ujedno sticati profesionalnu praksu. A sva udruženja i pojedinci iz Lajkovca koji misle da mogu doprineti turizmu, dobro došli su kao izlagači i učesnici ove manifestacije, na kojoj se očekuje 70.000 posetilaca.

Međunarodni sajam turizma, zaštitni je znak Beogradskog sajma i jedna je od manifestacija koja će „otvoriti“ ovogodišnju sajamsku sezonu. U istom terminu održavaju se još tri srodne manifestacije – 13. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA, 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE i 13. Sajam suvenira  „Posetite Srbiju“.

Pod sloganom „Uživajte na vreme!“, u šest izložbenih hala predstaviće se više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja – Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Slovenije, Bugarske, ali i Indije, Mađarske, Tunisa, Nemačke… Prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Nacionalna turistička agencija Kine, sa sedištem u Budimpešti, a posetioci će imati priliku da upoznaju i regione Ruske Federacije. Ovogodišnji učesnici su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.

Zemlja partner 39. Sajma turizma je Crna Gora, destinacija koja zahvaljujući geografskom položaju i raskošnoj prirodi nudi raznovrsne mogućnosti za odmor i uživanje.

 

Related posts