ZAVRŠNICA NOVOGODIŠNJEG TURNIRA

 

Predstojećeg vikenda  održava se završnica Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu  “Lajkovac  2017.”

Usubotu 14. januara, na programu su polufinala u kategorijama omladinaca , veterana i seniora i finalna  utakmica omladinaca .Program počinje u 16.30.

U nedelju 15. januara su finala u konkurenciji petlića, veterana i seniora. Organizatori najavljuju krajnje neizvesne utakmice i dobar fudbal.

U subotu će prvo biti odigrane utakmice veterana i omladinaca, zatim oko 19.10 seniorski meč „Ilija kop“ (Va) – „Dok“ (Ša), onda finale u omladinskoj konkurenciji pa drugi seniorski meč: „Vulkanizer Dimitrijević“ (Slovac) – „RR auto“ (Lajkovac), koji je planiran za 20.35 sati.
U najzanimljivijem delu takmičenja, kod seniora, „RR auto“ i „Ilija kop“ rezultatski su najviše pokazali u drugom krugu kvalifikacija po grupama, odigranom od 7. do 10. januara. Za „RR auto“ nastupaju prvotimci „Železničara“ i „Zadrugara“: Nemanja i Nebojša Marković, Tomić, Šalipur, Đuketić i drugi. „Ilija kop“ je do sada pokazao najbolju igru, a za njega nastupaju srpskoligaški igrači mahom iz Valjeva: golman Ivanović, Rajković, Vukašinović, Soldatović, Đurđević, kao i Lozničanin Milovanović iz Šapina. Najjači po imenima je Vulkanizer Dimitrijević, za koji, uz Lazarevčane Perišića i Kaličanina, igraju Valjevci Rašević, Ristović, Janković, Đukić, Kosta Marković… Šapčane predvode Vasić iz Mačve i Pantelić i Kovačević iz Prova, lidera Zone Drina.
U polufinalu veterana sastaće se valjevski Kafe Vagon i Stari drugari iz Ćelija, odnosno ubski Pure gradnja i 38+Frenki alarm iz Valjeva. Polufinalni parovi kod omladinaca su: Best test (Ub) – Železničar (Lajkovac) i Nena auto (Lajkovac) – DM (Valjevo). Kod petlića dve najuspešnije ekipe su Napredak STR iz Kumrića i Železničar 04 LA iz Lajkovca, najmlađi učesnici za pobednički pehar igraće u nedelju.
Generalni pokrovitelj turnira je Opština Lajkovac, a organizatori Sportski savez, Opštinski fudbalski savez, Ustanova za sport i omladinu i fudbalski klubovi „Železničar“ i „Zadrugar“. Nagrada za prvo mesto u seniorskoj konkurenciji je 250.000 dinara, u ostalim kategorijama 60 odsto od kotizacija, dok će najbolji pojedinci turnira dobiti robne nagrade.

Sve informacije o turniru, koji se održava u Sportskoj hali u Lajkovcu,  zainteresovani mogu pratiti na sajtu www.ofslajkovac.rs.

Related posts