U NOVU GODINU SA OBORENIM PRITISKOM

Lazerevačko komunalno preduzeće od sinoć ponovo obara pritisak u vodovodnoj mreži što se nastavilo i jutros, tako da viši delovi Lajkovca,Sela Lajkovca, Ćelija i Rubribreze, nemaju vodu.
Da li je ovo ponovo psihološka igra od strane rukovodstva lazarevačkog komunalnog preduzeća,da bi se Lajkovčani pripremili za neke nove ucene i pritiske!?.”Gradsku čistoću” niko iz Lazarevca nije obavestio da je neki kvar u pitanju, te da je to razlog obaranja pritiska.
Nezvanično saznajemo, da navodno imaju pucanje cevi negde na Magistralnom vodu. Do pucanja cevi je verovatno došlo od velike količine para koje im je Lajkovac dao ovih dana , samo za poslednjih mesec dana dvadeset jedan milion petsto hiljada dinara od kredita i Komunalno pre 20 dana dalo 9 miliona , znači za samo poslednjih mesec dana, dvadeset devet miliona i petsto hiljada dato Komunalnom u Lazarevcu.Toliko novca ni glavna cev nije mogla da izdrži , pukla je!.
“Taj glavni magistralni vod od Nepričave do Lazarevca star 35 godina , čelicne cevi dužine oko 7000 metara, na teritoriji nase opštine na dubini oko tri metra, koji prolazi kroz Lajkovac sa svim priključcima na njemu /vodomeri, ventili , šahte/ je u vlasnistvu JKP Lazarevac i njihovoj obavezi su održavanja i rekonstrukcije. Pouzdano se zna, da su gubici samo na tom vodu preko 40 % i kao što su gradjani u poslednje vreme i saznali , sve te gubitke Lazarevac fakturiše Lajkovcu i to naši gradjani i poreski obveznici plaćaju Lazarevcu u proseku oko 4 milion mesećno i to samo gubitke. Dakle, svo to pucanje i curenje na njihovom magistralno vodu kao i ovo danas plaćaju gradjani Lajkovca.Samo da podsetimo , jedno od mnogih isticanja vode bilo je i vidljivo golim okom baš do skoro, naime u Ćelijama kod perionice “Dva brata”, godinama je isticala velika količina pijace vode iz tog cevovoda, pojavila se ogromna bara , močvara gde je moralo lajkovačkokomunalno da da od te močvare prokopa do reke Kolubare kanal dužine preko 150 metara/ i sad se vidi suv kanal/ da tu pijaću vodu koja ističe odvede u Kolubaru i da tamo nastavi da otiče…
Imaju fotografije i dokazni materijal za sud. Mesecima smo zvali Komunalno Lazarevac da dodju da saniraju kvar, dolazili su nekoliko puta i stalno nam govorili da je to neka naša cev pukla na brdu i da se to sliva baš u njihovu šahtu, da bi na kraju utvrdili da je pukla njihova glavna magistralna cev i oni su tek tad otklonili kvar, normalno sav gubitak koji je otišao u Kolubaru i u zemlju,skoro godinu dana isticanja, fakturisali su nama. Evo i danas je otkriveno da ima negde velikog isticanja na toj glavnoj / njihovoj cevki / i da ćemo i to dobiti kroz faktuuru sledeći mesec i morati da uzmemeo novi kredit… dok ne potonemo… a potonuće se vidi golim okom i veoma je blizu!… “, saznajemo od Miroslava Lukića, direktora “Gradske čistoće”.
Posle 13 h šaljemo cisterne, ako se stanje ne normalizuje, najavili su iz lajkovačkog komunalnog preduzeća!

Related posts